oops från finska topp-10-lowcarp-resept-listan

Sidor: << < (5/8) > >>

idalinda:

en ny variant !

KANELBULLAR  :yay: :yay:

jag gjorde oops på kesella ( 500g kesella, 18 ägg och 2 tsk bakpulver)

När oopsies var rykande färska  från ugnen ska man ha mjuk smör kanel och lite socker i beredskap.
Sedan gör man som när man gjorde kanelbullar : bre ut smör, strö över massa kanel och lite socker.
Rulla alltihop till en rulltårta, ha gott mjölk i beredskap och njuuut !

Vi använde 1/8 av en hel ungsplåt så alla kunde fylla dom på så man ville.

de blev lite upp-och-ner-vänt då alla gjorde " efterrätt-kanelbullar " färska först och sedan tog en större bit och lastade dit köttfärssås, ost och färska tomatskivor.
CF klickar var också väldigt gott att blanda i

Lika så var det gott med nötleverpastej och CF tillsammans på oops ! :lick:

Fjällmor:

Igår gjorde vi oopsie-pizza!

MUMZ!!!

 :thumbsup:

idalinda:

Testade du inte en kanelrulle ?  :rolleyes:

jensten:

Hm låter sannerligen som en superdeg som passar till alla slags ändamål  :yay:
Ska testa när bullsuget sätter in.
Rapport kommer...:D


/LO:

Jag har gjort oops ett tag och tycker att det är helt ok. Jag har använt det mesta - keso, färskost, vanlig cf, riven ost. Det ger lite olika smak, men helt ok att ha under smör och ost :D Kesella måste ju funka om man ska ha det som rulltårta.

Men en gång hade jag inget bakpulver och kan säga att jag inte märker den minsta skillnad.
Så om man vill ta bort en tillsats, så skippa det. Äggvitan gör det luftigt ändå.

/LO

Sidor: << < (5/8) > >>