Kokt lamm i currysås

Sidor: << < (2/3) > >>

hemul:

Nu ska idalinda laga lamm.  :cheeky:

idalinda:


Ha- haa jag tänkte faktist berätta att det har jag redan gjort häromdagen  :wave:


vågar jag erkänna... att det först nu blev en lammkok !

De reade ut naturkött av lamm i coop häromdagen ... 39 kr / kg och då slog jag till en 2 kg påse.

Kollade lite runt här och bestämde mig att koka bitarna först till en buljong.
Grönsaker  och torkad chili åkte med.
Kokade bara två timmar och silade och rensade lammköttet.

Sedan tänkte jag göra en curry-gräddsås, men höftade lite för mycket salt och var tvungen att öka mängden av grädde, så tills slut slängde jag i en påse broccoli och
lammköttet och visp det blev en god och väldigt uppskattad soppa !

Ungdomarna tyckte att det var delicious ! :inlove:

Nu finns det massa lammbuljong i frysen och det blir många snabba soppor med lite mjöl, grädde och sedan grönsaker eller kött vad man nu har.

Jag tror att chilin och massa curry gjorde att det hela blev så gott !

Tack hemul, utan dina rader hade jag aldrig vågat mig på ! :flowers:

hemul:

 :clapping:

Det var väl inte svårt?  :smile: Prova nästa gång att tärna köttet och koka det i buljong, nu när du har. Då blir det inte så där trådigt och faller inte sönder. Ännu godare!  :lick:

Jaså, du har också börjat fuska med mjölredningar!  :tongue:

Fjällmor:

det ska vara yoghurt i curryrätter  :lick:

mumz!

 :wave:

Corny:

Inte när det är kokt höns (fast det finns ju knappt att få tag i längre, så det brukar bli kyckling) i currysås iaf.  :shake_head: Då SKA det vara grädde!  :nod-yes: Annars håller jag med dig! Yoghurt är mumma!  :lick:

Sidor: << < (2/3) > >>