Kokt lamm i currysås

Sidor: (1/3) > >>

hemul:

Idalinda tvingade mig till detta.   :sadsad:

Låt lagom mycket curry puttra en stund i smör i en kastrull. Är man inte helt mjölallergisk kan man pudra över lite vetemjöl. Häll i buljong pö om pö under omrörning och låt tjockna lite mellan varven (använder ni inget mjöl så kan ni ösa i allt på en gång). Slå på grädde och koka ihop. Smaka av med salt och peppar om det behövs. När såsen nästan är lagom tjock så lägg i det kokta lammköttet så det får koka med de sista minuterna.

Proportionerna buljong/grädde beror ju på personlig smak och hur reducerad buljongen är, men ett riktmärke för krämig sås är kanske 1/2 dl ganska kraftig buljong per dl grädde. Vill man ha mer indiskt stuk får man ta mer buljong och mindre grädde, eller varför inte kokosmjölk.  :wave:

Man kan ju hotta till det med spiskummin och andra asiatiska kryddor också om man vill ha asiatiskt. Men jag gillar när det är gräddigt och bara smakar curry, jag.  :smile:

idalinda:

vad skönt att du tog min okunskap på allvar .

Nästa gång jag ser en lammframdel så tror jag att vågar köpa en  :shock:

hemul:

Det är läge NUUUU!  :w00t:

Jag la in länk till gamla buljongtråden i kokt lamm inlägget också.  :whink:

idalinda:

Närmaste Willys är 7 mil bort ...

hemul:

Där fick du för City Gross!   :badtongue:

Sidor: (1/3) > >>