Det här låter helskumt med ser ju helgott ut!
Italian Crean Sodamed rostade jordgubbar
4 portioner (häh
)
- 250 g färska jordgubbar
- 3 msk vatten
- 2 tsk balsamvinäger
- 4 msk flytande honung
- 1 krm vaniljpulver
- 4 dl kolsyrat vatten
- 1½ dl vispgrädde
- krossad is eller isbitar
1. Värm ugnen till 200 °. Skiva jordgubbarna i en ugnsform med vatten, vinäger, honung och vanilj. Blanda lite och sprid ut. Grädda 20 min eller tills jordgubbarna är mjuka. Låt svalna.
2. Mixa jordgubbarna och saften som bildats slätt. Ställ kallt 30 minuter.
3. Häll 3 msk jordgubbssmet och lite krossad is i varje glas. Tillsätt 1 dl kolsyrat vatten och toppa med 2 msk vispad grädde. Rör om precis före serveringen.
4 msk honung tycker jag låter sliskigt, så tar man så det blir lagom sött blir det nog low carb automatiskt.
Receptet är från senaste numret av Hemköps tidning Hemlagat