Bästa stekpannan till omelett?

Sidor: << < (4/6) > >>

Mynlen:

vad är slå ut sig för något?? fattar inte?

Jag har en gjutjärnsstekpanna som jag älskar men maten fastnar för lätt i den.

Sen köpte jag idag en keramikpanna på Lidl. Få se hur jag gillar den. för jag vill ha bort teflonet.

Och jag köpte en keramikkniv där och den har testatst. kände inget men fick en tumme som blödde :)  Bra vass där!


Sorla:

Slå sig=sned i botten

Men knäppa männscha! Du ska ju inte testa kniven på tummen!  :club_idiot:

Keramikpanna? Var tvungen att googla på det. Den kan du få berätta med om, vad du tycker. Testa gärna omelette och pannkakor!  :dribble:

hemul:

Citat från: Sorla skrivet 2015.10.29 - 19:26:32
--
Ja, pannkakor! Något fel på såna eller?!?

--
Man får ju hoppas det är lowcarb.  :rolleyes:

Citat
--
killen jag länkade till varnade bara för plötsliga temperaturförändringar. Men om den är riktigt tunnbottnad kanske den är känsligare för att slå sig...

--
Kanske det blir om man sätter den på en varm platta. Vet inte hur jag gjorde, det är länge sen.

Det där med att få plats förresten. Jag har gett upp. Har en lagerhylla i köket (nä, inte vidare elegant men billigt). Hände såna där S-krokar på gaveln och hänger alla jäkla pannor där. Just det ser nästan lite trevligt ut.

hemul:

De ser snajdiga ut de där keramikpannorna, men jag väntar bara på rapporterna om att det är giftigt också.

Mynlen, har du tillräckligt med smör? Tycker finessen med gjutjärn är att det INTE fastnar. Man man måste ju ha smör i då.  :whink:

Sorla:

Läste lite om dem och hittade ett inlägg. Se särskilt svaret i punkt 3. Jag blir genast skeptisk...

Här är sidan jag hittade texten på. Kommentarsfältet en bit ner.
http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/2012/09/17/keramisk-stekpanna/

---------------------------------------------------------------------------------------------------
HÄR ÄR OBH Nordicas svar på mina frågor:

1. Vad är det för typ av keramik-beläggning på stekpannorna?
Svar: Pannans beläggning är gjord av keramiskt material som ej innehåller något halogenerat eller fluorerat. Beläggningen är inte en polymer. Beläggningen består till största del av Kiseldioxid (SiO2), som är en neutral substans fri från gifter. Den består således av det naturligt förekommande mineralet Kisel, samt syre.
2. Varför är den svart (och inte vit) – har något tillsatts?
Svar: Det är ett estetiskt val. Vit beläggning får efter en tids användande fläckar, därför är de flesta stekpannor är mörka. Produkterna uppfyller alla lagkrav samt miljödirektiv uppställda för produkter av Sverige och EU.
3. Är framställningen baserad på nano-teknik?
Svar: Den keramiska beläggningen består av Kiseldioxid som i framställningsprocessens första skede innehåller kolloidala nanopartiklar. När den keramiska beläggningen appliceras på stekpannan och därefter härdas i hög temperatur i fabriksugn, omformas den keramiska beläggningen till en fast massa. Med andra ord kan inga nanopartiklar frigöras från pannans beläggning vid användande.
4. Har det gjorts någon emissionsmätning på materialet under användning? (kan ev. tillsatser eller partiklar mot alla förmodan frisättas)?
Svar: Beläggningen uppfyller alla lagkrav för produkter som används i kontakt med livsmedel.
5. Har keramikbeläggninen sintrats (bränts) fast på aluminiumet?
Svar: Beläggningen har härdats i ugn och fäster därmed på aluminiumet.
—–Ursprungligt meddelande—–
Från: Kirsi Rajalainen
Skickat: den 17 september 2012 15:51

Sidor: << < (4/6) > >>