Jag är helt anti kollisar ja! Men det är si och så med disciplinen. När jag var jättestrikt gick jag upp i vikt, när jag (som jag läste att många gjorde) ökade lite på kolhydraterna för att se om det hjälpte, gick jag ännu mer upp i vikt. Jag väger över nästan 15kg mer nu än när jag började med LCHF för 1,5 år sedan. Det känns lite hopplöst ja.
Men samtidigt har ju LCHF såna otroligt positiva effekter på mig, den viktigaste är att min depression är verkligen puts väck. Men så fort jag äter kolhydrater, då får jag en svacka. Det slår aldrig fel. Äter jag socker, kommer svackan direkt och håller i sig några dagar förutsatt att jag inte fortsätter "fuska". När jag äter spannmål blir det inte alls lika häftig svacka men däremot blir jag helt trasig i magen, jag blir jättegasig och får kramper. Så jag är anti kollisar eftersom jag uppenbarligen inte tål de för fem öre. Värt att nämna är att jag faktiskt tål spannmål bättre nu än jag gjorde för kanske 1 år sedan. Svackorna är mindre och magen blir inte fullt så trasig. Men jag undviker det ändå. Synd, jag älskar att baka bröd och särskilt med surdeg. Jag gör om alla recept till surdegsditon och bakar till min pojkvän istället. Han är överlycklig.
Min hud mår mycket bättre, förut hade jag knastertorr hud som sprack, gjorde ont som fan och när det var som värst så blödde det ur sprickorna. Det gick åt litervis med lotion. Nu behöver jag smörja mig på sin höjd, en gång i månaden, om ens det.
Jag är mycket piggare på LCHF, jag behöver inte sova lika mycket. Något som uppskattas. Det är en jäkla skillnad att klara sig på 6h sömn när man på SLV kost behövde sova minst 9h och var fortfarande trött som ett as när man vaknade.
Fakir har inte funkat på mig. Men vem vet, jag kanske måste köra fakir i flera månader innan det börjar hända saker. Det vet jag inte om jag orkar. Det har alltid stupat på mjölkprodukterna. Jag tycker det är så oerhört svårt att laga mat utan creme fraiche, grädde, ost och allt sånt.
Jag äter bär ibland, inte alls ofta. Tycker det är gott men jag begränsar det till hallon och blåbär (jag är jättesvag för blåbär). Jag äter inte bröd, och bara ytterst få ovangjordsgrönsaker. Frukt är såklart utesluten, rotsaker med. Det saknar jag mest, jag älskar nämligen kålrot. Och rättika. Det är en av de bästa sakerna med Sverige tycker jag.
Jag använder mycket smör, lite då och då ekologisk kokosolja, creme fraiche i matlagning, vispgrädde använder jag iofs nästan aldrig nuförtiden. Jag blev less på att aldrig lyckas med att få skiten att hålla ihop. Hur jag än gjorde skar det sig. Det är aningen lättare med CF, men jag lyckas få det att skära sig med.
Jag gör min egen kefir och dricker kanske 1dl per dag, det gör gott för magen med bacilluskerna. Mjölk dricker jag nästan aldrig. Om jag gör det så är det max ett halvt glas. Jag blir jättegasig av mjölk, all homogeniserad mjölk blir magen helt trasig av. Åsens mjölk är nog lite homogeniserad då jag blir lite småtrasig i magen av den med men inte på långa vägar som med vanlig mjölk. Arlas gammaldags mjölk reagerar magen knappt på, men det är mkt kollisar så jag håller mig borta från mjölkdrickandet ändå.
Min mathållning består av nötkött (lite griskött), bacon, korv (några enstaka märken med riktigt hög kötthalt och gärna riktigt kryddiga), kyckling, fisk, ägg, majonnäs, smör, creme fraiche, svarta oliver, spenat, broccoli, paprika (en paprika i en stor gryta som ger 5-7 portioner), massa olika kryddor (det lönar sig att ha kompisar som är från Indien
), min hemgjorda kefir och så vatten att dricka.