Mascarponecrème2 st äggulor
3 msk strösocker (jag utesluter helt och har istället i halv tsk vaniljpulver)
250 g mascarpone
1 st lime , finrivet skal
1 msk pressad lime
1 dl vispgrädde
Chokladtryffel70 gr mörk choklad , ca 70 % kakaohalt, helst Valrhona
1 dl vispgrädde
Servering0,5 l hallon , färska eller knappt tinade
0,5 knippe färsk mynta (egentligen rätt onödigt, men det ser snyggt ut)
Gör såhär:
1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt.
Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop.
Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm.
Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull.
Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något.
Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig.
Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.
Detta är LIVSFARLIGT. Jag vågar inte göra detta igen, det är så gott att det är ingen hejd på mig, sätter lätt i mig alla fyra portioner utan att blinka.