Den här har jag snott från någon av de två LCHF-böckerna där hemma. Jag hade med en sån limpa ut när vi paddlade jag och mina två paddlarkompisar. De gillade den skarpt! Så pass att de ville ha receptet, vilket de så klart fick. Häromdagen fick jag höra att det var svårt att få limpan att hålla ihop. Första försöket delade sig limpan mitt itu på längden när hon skulle sjäpla ur den ur formen. Andra gången blev det bara smulor när hon skar limpan i skivor. Det tyckte hon var konstigt. Jag med. Jag har aldrig haft problem med det. Hem och kolla hur jag hade skrivit receptet.
Jag hade missat att skriva upp äggen!
Är det inte imponerande att hon lyckades få limporna att hålla ihop öht?!
Nåja, här är receptet i sin fulla längd. Med ALLA ingredienserna.
Low carb-bröd med gojibär
1 limpa
50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl hela sesamfrön
1 dl torkade gojibär (kan bytas ut eller kompletteras med tranbär
eller hackade aprikoser)
50 g kruskakli (jag hade Fibrex som jag använde istället)
2 tsk bakpulver
1½ msk malda brödkryddor
1 dl créme fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt.
Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en skål och häll
blandningen i en smord brödform.
Strö över solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.