Banankaka med kokos & kanel 1,5 banan
2 ägg
1,5 dl björksocker
en nypa vaniljpulver
en nypa kanel
en nypa råsocker
0,5 dl smält smör
0,5 dl filmjölk/gräddfil
1 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
0,75 tsk bikaronat (eller motsvarande)
Vispa ägg och björksocker fluffigt. Rör ihop de torra ingredienserna. Mosa banan. Vänd ner allt i äggfluffet. Låt svälla medan du smörjer formen med smör och strör den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ca 30 min på 175°. Tiden kan variera beroende på formens storlek. Kakan är klar när den släpper från kanten och fortfarande är saftig. Låt svalna…
(Kakan är inte så hög. Nästa gång gör jag två och ser om det går att bygga tårta på höjden av dem… sommarbär…vispad grädde…hackad mörk choklad…mums!)
bild finns här:
http://vidvedspisen.wordpress.com/2012/02/03/banankaka-med-kokos-kanel/