|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2012.01.11 - 19:30:31 » |
|
Varför oroar du dig för kalk? Du kokar ju buljong.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #2 skrivet: 2012.01.11 - 19:33:46 » |
|
Nu får du utveckla lite. Dessutom har jag inte nu någon egen buljong jag beställde att få någran ben till vår köttleverans, och glömde sedan fråga efter dom när vi hämtade köttet.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2012.01.11 - 19:48:08 » |
|
Ben består till stor del av kalk.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #4 skrivet: 2012.01.11 - 21:17:13 » |
|
men hur mycket av det får man i buljongen. Och jag använder ändå inte buljongen varje dag , ett par gånger i veckan kanske.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2012.01.11 - 21:24:08 » |
|
Det räckte förr, så det räcker säkert nu också. Du slipper ju få kramper p.g.a. för högt kalkintag ivf.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ealina
|
|
« Svara #6 skrivet: 2012.01.13 - 19:03:46 » |
|
Grönkål innehåller väl typ 300mg kalcium per 100gram eller så. Och det är ju himlans nyttigt och gott med
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #7 skrivet: 2012.01.13 - 21:43:42 » |
|
Varför får ni fram helt andra siffror än jag. Grönkål enligt fineli, innehåller 42mg kalcium / 100g. http://www.fineli.fi/food.php?foodid=326&lang=svBlandar ni ihop kalcium och kalium kankse? eller stämmer inte finelis värden?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #8 skrivet: 2012.01.13 - 23:03:54 » |
|
och jag har kramper på nätterna trots väldigt lite D och i stort sett inga mjölkprodukter.. konstigt
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2012.01.14 - 07:08:27 » |
|
Du kanske har magnesiumbrist har jag ju sagt. Tänk på att vi inte är 20 år och friska som nötkärnor. Det kan kanske finnas medicinska orsaker till att vi inte tillgodogör oss något näringsämne som vi ska eller överförbrukar det. Ta mina eländiga tånaglar som exempel. De var så felväxta att jag hade svårt att gå, hade alltid sår och varblåsor på tårna (sånt gör sjukvården inget åt). När jag började proppa i mig alla mineraler som Paulún sa kunde ha någon inverkan på blodsockret började tånaglarna växa rätt. Jag misstänte att det var zink som var nyckeln. Det är länge sedan och jag har vid två tillfällen lagt av med zink för jag har trott att jag inte behöver det länge, nu när jag äter så bra. Båda gångerna har tånaglarna börjat rasa efter nåt halvår. De har inte växt fel igen, men blivit fula och så spröda att jag haft svårt att klippa dem då de bara skivat sig eller spruckit. Zink 4ever!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #10 skrivet: 2012.01.14 - 17:41:49 » |
|
Då chansar jag på Mg-brist.. "inte 20 år"
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #11 skrivet: 2012.01.14 - 17:54:19 » |
|
Det är väl värt att prova ivf. Det är ju billigt. Men du ska köpa rätt sort, som är biologiskt tillgängligt. Citrat eller chelat (glycinat) ska det vara.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #12 skrivet: 2012.01.14 - 20:03:16 » |
|
hm, kanske dags för mig att börja med det också.. hade glömt bort magnesiumcitrat!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ealina
|
|
« Svara #13 skrivet: 2012.01.18 - 12:26:56 » |
|
Jag har googlat runt lite och ja.. det verkar som om internetet inte är helt överrens om grönkålens kalciumvärde..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #14 skrivet: 2012.01.18 - 21:42:04 » |
|
Hemuls idé om äggskal var kanske inte så dum, jag hittade följade sitat från flashbacks snack:
Ordinarie äggskal innehåller flera mikronäringsämnen än någon dyr förpackning av multivitaminer. Den aktuella studien bekräftar det extra värdet av äggskal. Mer än tio års forskning har visat att äggskalet idealisk källa till kalcium som är lätt att smälta. Särskild nyttiga har visat sig att vara ägg från vilda fåglar som kommer ifrån ekologiskt rena områden, men bör inte försummas och de vanliga höns ägg. Det bästa kompromiss är ekologiska ägg. Andra ämnen som gips, krita, kalciumklorid tas upp dåligt upp av kroppen. Äggskal består av 90% kalciumkarbonat som absorberas lätt. Samtidigt äggskal innehåller alla nödvändiga spårämnen för kroppen som fluor, koppar, järn, mangan, molybden, fosfor, svavel, zink, kisel osv. - totalt 27 artiklar! Äggskal är en gåva ifrån naturen! Dess sammansättning är identisk med sammansättningen av ben och tänder och främjar hematopoetiska egenskaper av benmärgen, som är värdefull emot strålskador. Gravida kvinnor och barn från 1 år till 6 år äta äggskal kontinuerligt. Vuxna borde ta en kur två gånger om året i 15-20 dagar
Förbered skal så: Äggen skölj väl i varmt tvålvatten. Innnehållet tas bort ifrån ägget (och används till annat förhoppningsvis) och skalet sköljs på nytt och koka i 5 minuter. Vita hinnan skall också tas bort. Äggskal ifrån hårdkokta ägg något mindre aktiv, men redo att använda. Dosering är 1,5 g till 3g, beroende på ålder. Krossa äggskal till ett pulver i en mortel.Ska tas med på morgonmåltiden - med keso eller gröt.
Väl inne i kroppen, kalcium binder lätt med fosfor för att bilda kalciumfosfater, som sedan används för att bygga ben och tänder. Kalciumjoner har en sådan storlek som tillåter dem att lätt tränga mänskliga celler och även ur dem och lämna i den en hel kedja av viktiga näringsämnen. Detta förstärker den intercellulära membran, vilket gör det ogenomträngligt för virus, radionuklider och därmed stärker motståndskraften i den mänskliga kroppen. Skalets färg har ingen betydelse. Vidare drog forskarna slutsatsen att för bästa resultat, ska kalcium tas med jod och vitamin D, så: Äggskal + omega–3 = formel till bra hälsa!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|