Råkade se en glimt av ett danskt program som heter Mat och grönt på Friland på ettan. De lagade fiskkakor som såg urgoda ut. Fisken var grovhackad, inte mald. Jag hängde inte med i receptet, men jag hittade det på seriens sajt hos dansk TV.
http://www.dr.dk/DR2/Frilandshaven/opskrifter/2008+opskrifter/20080901103151.htmJag *tror* att "rasp" betyder ströbröd, men det är också det enda med kolhydrater i hela receptet.
Torsk
Laks
Æg
Rasp
Lidt mælk
Salt & friskkværnet sort peber
Finthakket frisk dild
Finthakket rødløg
Fintrevet skal fra en økologisk citron
Smør og/eller koldpresset jomfruolivenolie
Nähä, det står inga mängder. Man får höfta. Jag hann se att det var mycket dill och hon rörde om rätt bra fast det inte var en riktig färs, utan grovhack. Fiskbitarna var kanske 1/2 cm stora, kanske större t.o.m. Kakorna stektes i smör och olivolja.
Det finns förresten massor med smaskiga recept från serien på den där sidan!
Tyvärr verkar de inte lägga ut programmen på Play.