| 
							skogsstjrna
							
						 | 
						
							
								  | 
								
									
									 «  skrivet: 2008.01.25 - 20:19:34 »  | 
								
								 | 
							  
							 
							Sambon hade varit vänlig nog att lowcarbanpassa det supermumsiga recept han gjorde ikväll. Originalet kommer från Buffé 1 2008.
  Ugnsfisk med frasiga örter
  Ugn 150-170 grader Tomatbas - gör gärna större sats och frys in 1 burk krossade tomater (400 g) 1-2 gula lökar, finhackad 1-2 vitlöksklyftor, tunt skivad 1 morot, grovriven 1 dl olivolja 1 msk balsamvinäger salt Värm oljan och fräs lök och vitlök ca 5 minuter på svag värme så det inte tar färg. Tillsätt morötterna och fräs ytterligare 2-3 minuter. Häll i tomater, vinäger och salt. Låt koka länge (kanske 1 timme) på svag värme under lock.
  Örttäcke 1 dl finhackade färska örter (sambon hade basilika, men persilja, timjan eller annat går också bra) 1 1/2 dl hackade cashewnötter 3 msk färskpressad citronjuice (1/2 citron) 3 msk olivolja Mixa örter, nötter och citron. Rör ned olivoljan successivt. Den ska vara tjock. 
  Fisk 4-600 g vita fiskfiléer, t.ex. sej eller torsk salt, svartpeppar
  Fördela tomatbasen i en ugnssäker form. Skär fiskfiléerna i portionsbitar. Lägg dem ovanpå tomatröran. Krydda fisken med salt och svartpeppar. Täck fisken med örttäcket. Tillaga mitt i ugnen 30-35 minuter.  Servera till exempel med haricot verts. 
						 |