kryddsalt försök nr 2

Sidor: << < (2/4) > >>

idalinda:

Hittills fungerar det bra, några små delar börjar vara rätt torra ,så jag försöker röra det varje dag.

idalinda:

Det blev god kryddsalt av det hela, redan över ett par veckor sedan.

Idag gjorde jag en ny sats.
Jag använde även frysta fjolårskryddor och blandade med färska.

Corny:

Måste man använda färska kryddor till örtsalt, eller går det bra med torkade köpta också? Fast kanske andra mängder då. Låter nämligen så himla gott!

idalinda:

Jag har förståt att det går blanda hur som hälst , jag använde nu på tredje gången även frysta kryddor.

Torkade går absolut, det är ju det man gör i början ; blandar och torkar och sedan mal ihop allt en gång till.




Corny:

Så om man fuskar använder man alltså torkade kryddor med salt och mixar ihop detta?

Min tanke var att örtsaltet var tvunget att vara blött från början för att saltet skulle gå in och ge smak till örterna. Men så var det såklart inte!

Korkad?  :smack_head: Jag?  :crazy:  Nähädå!



Sidor: << < (2/4) > >>