kryddsalt försök nr 2

Sidor: << < (3/4) > >>

idalinda:

Jag har saltat efteråt, så tror jag att det var i orginalreceptet.

Fjällmor:

 :wave:

http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2010/8/27__DSC0838.html

idag gör jag mitt första
jag är å lat att jag mixade allt på en gång  :redface:
återkommer med rapport!



idalinda:

En sådan dag... så underbara bilder !!

Vitlöksfräst kålrabbi har jag inte testat, hur gör du?
Jag antar att vitlök ska fräsas kort i smör, men sedan, kålrabbi i bitar eller rivet eller...?




idalinda:

Jag tror att du gör smart som ungstorkar, Fjällmor!

Mitt 3. sats kryddsalt möglades också, jag hällde alltihop precis till komposten  :cry:

Jag funderar på flera faktorer till detta:
- jag malde med även upptinade frysta grönsaker  --- dom har varit för blöta även om jag kramade ur så mycket vatten jag kunde
- jag glömde vända röran under ett par dagar
-luften är väldigt fuktigt just nu

Jag har värkligen lärt mig i år hur man inte ska göra och förlorat massa kryddor på vägen,
det är ju en hel köksbord full som får plats på en ungsplåt :sad:

Men jag lyssnar gärna Fjällmors erfarenheter om ungstorkning ( tider och temperatur) och lär mig!
Jag kan nog göra en sats till, persilja, salvia och selleri finns ju rätt mycket
vitlök kan man allt tillsätta och lite har jag även timjan, oregano och kanske något annat.

Sorla:

Vad synd Idalinda!  :shake_head: Du får försöka tänka positivt. För nu behöver ju inte vi andra göra samma misstag.  :flirting: Tänk vad med kryddor vi har sparat på då!

Väntar med spänning på vad Fjällan i norr kan dela med sig av för kunskaper i ämnet.  :nod-yes:

Sidor: << < (3/4) > >>