kryddsalt försök nr 2

Sidor: (1/4) > >>

idalinda:

jag plockade i morse nya kryddor till kryddsaltförsöket , NU måste det fungera  :thumbsup:

TPC:

Hur gör du det? Bara blandar diverse kryddor med salt? Vilka kryddor använder du?

idalinda:

Här :

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1904.0.html

kan man läsa om mitt första försök i juni, gick inte så bra  :laugh:,
men jag gör inte om misstaget, och hittills ser det ok ut.

Jag använde denna gången, gräslök, persilja, bladselleri, 2 sorts oregano, timjan, basilika, salvia. Funderar om det var något mer.
Sedan mixas allt till en geggamassa i mixern och breds ut på en stor fat. ( serveringsbricka har jag).

Brickan står på kylen och torkas ett par veckor , när den är torkad, ska den mixas igen , denna gången med salt , sedan ska det vara klart.
jag läste om att ca. 2 tsk salt till 1 dl torkad kryddmassa. kan det stämma ?

Det är otroligt vad kryddorna " krymper" med  mixning.
Jag tyckte att jag hade hela köksbordet fullt med kryddor i olika högar och allt fick plats i min mixerbunke
ut kom en grön geggamocka som fick plats på en vanlig tallrik.

Men nu rör jag geggan varje dag lite så att den torkar överallt och väntar...


Lisbeth:

Saltmängden beror på hur salt du vill att det ska vara. 1-2 tsk salt / dl kryddor. smaka dig fram med lite först och sen tillsätta mer om det behövs

Fjällmor:

snart är det min tur att testa.... måste låta örterna växa till sig lite till bara

 :plant_smack:

Sidor: (1/4) > >>