kwidell
|
|
« skrivet: 2009.07.27 - 04:20:49 » |
|
Halojsan! kan inte den som vet hur man gör äggmjölk skriva ner det i denna tråd?.. har hittat listan på Ingredienser... men inte hur jag ska tillverka det hela! .. vill så gärna prova!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2009.07.27 - 06:14:09 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #2 skrivet: 2009.07.27 - 06:43:56 » |
|
Tackar för det!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #3 skrivet: 2009.07.27 - 13:48:21 » |
|
Åh jag är helt beroende av äggmjölk. Jag tror alla gör lite olika, själv gör jag på 2 äggulor, 2 msk smör, 2 msk kokosolja och 4 dl vatten. Kryddorna varierar ibland 1/2 tsk kakaopulver eller kanel och kardemumma (favoriten just nu) testade pepparkakskrydda i morse men det var sådär. Jag har min äggmjölk i kaffet. Om ni undrar vart jag varit så har jag varit på landet där internet är segare än segt så sådan lyx som att vara på forum har inte funkat. Jag har en del att läsa igen och ahr saknat er mycket
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2009.07.27 - 19:41:59 » |
|
Dial-up? ahr saknat er mycket Fattas bara annat!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #5 skrivet: 2009.07.27 - 21:53:43 » |
|
Välkommen tillbaka från Urskogarna! ... hur länge kan man spara Äggmjölken då?... eller är den godast att dricka direkt efter tillverklning?!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #6 skrivet: 2010.03.15 - 11:47:28 » |
|
Har väldigt svårt för äggmjölk men hittade ett recept på äggcreme på en blogg, kanske inte är bättre än äggmjölk men kan ju alltid testas http://callerobertsson.blogspot.com/search/label/Mat (är ganska långt ner på sidan, nästan längst ner) Finns mycket roligt på hans blogg, men för den som inte ids glo är det 3 ägg och 2 dl grädde som ska vispas. Men detta kanske inte blir drickbart, vet inte
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #7 skrivet: 2010.03.15 - 18:43:50 » |
|
Ska man dricka det rått? Rå äggvita är inte bra att äta. Jag tar bort den till äggmjölken också tillsätter man kokande vatten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2010.03.15 - 20:20:05 » |
|
Eggcreme låter jättegott! Frågan är vad man ska ha det till. Som enkel vaniljsås kanske?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Fjällmor
|
|
« Svara #9 skrivet: 2010.03.15 - 20:42:54 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Peace, love and all that jazz! /Fjällmor
Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.
Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!
Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #10 skrivet: 2010.03.15 - 20:59:59 » |
|
Ingen aning vad man ska ha det till...man får helt enkelt testa att göra och se vad den passar till Man måste väl kunna hetta upp den när man vispar om man inte vill äta rått ägg? Över vattenbad eller värma grädden kanske?!
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #11 skrivet: 2010.03.15 - 21:31:03 » |
|
Ska man dricka det rått? Rå äggvita är inte bra att äta. Jag tar bort den till äggmjölken också tillsätter man kokande vatten.
Blir det ungefär som pocherade ägg, eller använder man de kokta äggvitorna till något annat?
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #12 skrivet: 2010.03.16 - 12:09:32 » |
|
Nej man kör med stavmixern samtidigt som man häller kokande vatten över fettet och äggulorna. Det blir som grädde. Vitorna brukar jag slänga ner i morgonomeletten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #14 skrivet: 2010.03.16 - 18:11:58 » |
|
Avidin i rå äggvita hindrar upptaget av biotin. Vet inte hur varmt det måste bli för att avidinet ska förstöras. Vitan är ju inte 100 grader inemot gulan i ett löskokt ägg heller.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|