hemul
|
|
« Svara #60 skrivet: 2009.10.22 - 19:35:11 » |
|
Precis. Dessutom fattar jag inte varför man ska hälla salt i pannan om den blvit TORR. Skulle den bli mindre torr av det då? Jag trodde saltet var för att få bort fastbrända rester, en sån där hinna som det kan bli.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #61 skrivet: 2009.10.22 - 19:37:28 » |
|
nä det har du rätt i!! tyckte att jag läste mjölk där i.. men jag tog nog fel. vad jag har fått för tipps är att hälla i mjölk och salt i pannan och sedan låta det stå och puttra tills det är torrt!... som när man reducerar en sås ungefär! .. om det blir svart eller ej vet jag inte.. eftersom jag ännu inte provat själv tyvärr..
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #62 skrivet: 2009.10.22 - 20:07:23 » |
|
Ja, men när ska man göra det då?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #63 skrivet: 2009.10.22 - 20:19:18 » |
|
när pannan e dålig förståss!.. om det bränner fast i den, eller den inte är infettad!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #64 skrivet: 2009.10.22 - 20:20:46 » |
|
Jaha, förklara då vad saltet tillför när pannan behöver fettas in.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #65 skrivet: 2009.10.22 - 20:22:52 » |
|
jag veeeet inte! ... har som sagt bara fått etta berättat för mig via hörsägen.. så jag vet inte vad saltet gör för nytta! men något måste det ju göra!...
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #66 skrivet: 2009.10.22 - 20:39:35 » |
|
Det tror jag också om pannan är smutsig. Men salt lär ju för fasiken dra ur det lilla fett som är kvar om pannan är torr. Nåt annat kan jag inte förstå.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #67 skrivet: 2009.10.23 - 16:00:37 » |
|
Det är bra Hemul att du jobbar för att reda ut detta med salt, för jag undrar fortfarande allt kring det. Nu har jag fettat dom enligt instruktioner nr1, fettat och ugnat alltså. Resultat: grytans inneväggar blev brunare , allt annat ser ut som förut, botten hälften brunt hälften blankt Jag tror att jag bara testar att steka någonting * vad det nu kan vara* :blink:i den minsta stekpannan, får se om jag får loss det .
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #68 skrivet: 2009.10.23 - 16:25:06 » |
|
Tänk på att du du ska ha redigt med smör i början så går det nog bra.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #69 skrivet: 2009.10.23 - 16:32:07 » |
|
Redigt med smör , dessa instruktioner fattar även jag
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #70 skrivet: 2009.10.23 - 16:34:04 » |
|
Och så diskar du inte första gångerna, inte ens med vatten. Bara torka ur.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #71 skrivet: 2009.10.23 - 16:34:13 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #72 skrivet: 2009.10.23 - 16:38:56 » |
|
Och så diskar du inte första gångerna, inte ens med vatten. Bara torka ur.
och det säger du NU , jag diskade dom idag med varmt vatten för dom var hemkt fettiga ( kan tala om att det var ingen idé att skölja dom med vatten, fettet löste sig inte alls i vattnet utan blev bara gegga) men jag använde INTE diskmedel och jag torkade dom med papper efteråt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #73 skrivet: 2009.10.23 - 16:59:52 » |
|
Men då låter det ju som om de är rätt mättade med fett då.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #74 skrivet: 2009.10.23 - 18:18:36 » |
|
idalinda... högst upp på sidan här finns ett inlägg från nizhoni där han har länkat till Skeppshults hemsida.. där infon står ang detta med mjölk och salt! Inte sist jag kollade i alla fall och jag tror min sambo skulle bli besviken om jag bytte kön över en natt.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
|