Först görs egen mandelmassa :
Skålla och mal 200 g mandel (jag kör i matberedaren)
Tillsätt önskad mängd sötning (sort och mängd avgör du själv efter dina smaklökar) och en skvätt grädde till önskad konsistens uppnås.
klart!
Sätt på ugnen på 175-200°
ingredienser:
mandelmassa
äggvita
100 g smör
2-3 tsk kakao
ev sötning/vaniljpulver
drygt 100 g mörk choklad (t.ex. 70%-ig kakaohalt)
Bottnarna:
Kör mandelmassan med en äggvita till en smidig smet. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem om så behövs.
Grädda sen i mitten av ugnen i 10-12 min. Låt kallna på galler.
Fyllning:
Rör samman rumsvarmt smör med kakao, och ev. sötning av valfri sort och mängd. Rör tills det är en jämn smörkräm. Bred denna lite toppigt på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ i kylen i mins 1 timme.
Toppa:
Smält favoritchokladen, jag kör 70%-ig, och rör ner en smörklick. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen täcks. Ställ kallt.
Chokladbiskvierna går bra att frysa!
Hoppas de smakar
/Fjällmor