hemul
|
|
« Svara #270 skrivet: 2010.04.12 - 05:54:13 » |
|
Coop ForumValio smör, 500 g 21:90 Tjocka revbensspjäll 39:90 Lithells varm-/grillkorv, 1800 g 59.90
WillysFläskkotlett i bit, svensk 48:90 Gurka, holländsk 11:90 Bacon, Willys, 5pkt 38:- Grön sparris, knippe 14:90
Undrar om det är svårt att såga fläskkotletter själv.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #271 skrivet: 2010.04.22 - 00:39:56 » |
|
Har jag gjort bort mig nu igen? Torsken fanns oroligt nog fortfarande, så jag bärgade ett fempack. Västkustfilé var de som levererade den KRAV-märkta strömmingen och de har en massa om miljötänk på sin sajt, så torsken blev automatiskt godkänd i min ärtstora hjärna. När jag kom hem insåg jag att det inte stod ett ord om var torsken kommer ifrån på paketet och det gör det inte på deras sajt heller. Däremot babblar de rent allmänt om certifiering av östersjötorsk. Så nu har jag nog köpt 5 pkt PCB-laddad fisk eller tänk om den t.o.m. är snusktorsk odlad i Norge. Jag har givetvis skrivit och frågat. Svaret kommer att publiceras i verderbörlig ordning. Och här är svaret. Vi säljer både torskfilé som är odlad i Norge och som är fiskad i Östersjön. Ifall det inte står på framsidan så står det alltid i en liten vid ruta på långsidan där även bäst före datum står. Och mycket riktigt, där står det. Odlad i Norge. Det var sådana där liksom prickade bokstäver så jag trodde väl allt som stod där hörde ihop med datumet. Suck. Tänk, det var inte så länge sen vi fick nys på att tork öht odlas och nu visar det sig vara billighetsalternativet från Västkustfilé. Skulle inte förvåna mig om det är samma sak med andra märken. Jaha, 8 middagar kokt torsk med äggsås kvar att inte glädja sig åt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #272 skrivet: 2010.04.22 - 20:14:09 » |
|
Kan inte låta bli att undra varför det heter "odla" om fisk. Grönsaker odlar man. Djur odlar man inte utan uppföder. Nog tycker jag att fisk är djur. Eller??? De är inte grönsaker iaf.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #273 skrivet: 2010.04.23 - 00:19:54 » |
|
kanske för att det liknar att odla mer än djurhållning.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #274 skrivet: 2010.04.23 - 00:38:40 » |
|
Kan inte låta bli att undra varför det heter "odla" om fisk. Grönsaker odlar man. Djur odlar man inte utan uppföder. Nog tycker jag att fisk är djur. Eller??? De är inte grönsaker iaf. Slog på det här, och fick uppfattningen att man "odlade" fisk för att det är så många fiskar man föder upp. Akvarieuppfödare har i alla tider "odlat", så det bör vara rätt uppfattat.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #275 skrivet: 2010.04.23 - 08:25:13 » |
|
Jo, jag har ju sett Skansen-Jonas på TV. Han snackar ju "odla" om ormar och kräldjur också. Men det låter knasigt, tycker jag. Kan inte hjälpa att odla är för mig nånting som sker i jorden. Men det är bara att böja sig för fakta.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #276 skrivet: 2010.06.08 - 14:12:10 » |
|
Kalvfärs, svensk 59:95 Nötfärs, svensk 39:95 Brie, La Maubert/Wernersson 19:95/500g Nu blir det Wallenbergare! Gör inte samma misstag som jag bara och gama åt er flera ostar. Det var EN per kund, så jag fick betala fullpris för den andra.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #277 skrivet: 2010.06.08 - 15:34:15 » |
|
Och var hittar man dessa erbjudanden då?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #278 skrivet: 2010.06.08 - 16:07:06 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #279 skrivet: 2010.06.08 - 22:17:15 » |
|
Går det att såga fläskkotlett själv? Har du någon form av el.såg? Ja! Har du en handsåg eller något annat och är lite klen i armarna? Nej! Har själv försökt Sågade sönder skärbrädan ist Går går det väl med handsåg men det tar tid och muskelkraft!! ...om det är ben i kotletten såklart ...ang. ostar. Har ni smakat Marquis, tror den stavas så, den är SÅÅ god. Trodde inte rödkittostar som luktar som gammal prutt skulle vara något, men banne mig vad jag hade fel!! Det är MUMMA!!!
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #280 skrivet: 2010.06.08 - 23:00:35 » |
|
Vem? Jag? Jag brukar inte såga kotletter, men det är klart det går. Fast jag tror man bukar hugga dem.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #281 skrivet: 2010.06.09 - 23:29:31 » |
|
Jo hugga kan man med, men vi kör med såg på jobb, går lite snabbare kan jag tänka mig... Jag skulle då dock ge mig på att såga för hand när "stora" sågen var avstängd och rengjord Jag gör det inte igen
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #282 skrivet: 2010.06.22 - 20:42:55 » |
|
WillysOxfilé, fryst, Nya Zeeland 119:-, max 2 per kund De såg så trista och fyrkantiga ut, så jag köpte bara en, den minsta jag kunde hitta, vägde ändå 1.4 eller nåt. Men den var riktigt bra! Sågade bara av svansen innan resten åkte in i frysen och den är ju alltid lite trådig, men jag tyckte det smakade över förväntan. Måste nog tillbaks och korpa åt mig mera.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #283 skrivet: 2010.06.23 - 15:45:03 » |
|
Kanske man ska testa då, tycker annars billigt kött brukar vara så smaklöst.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #284 skrivet: 2010.06.23 - 16:21:00 » |
|
Jag kan komma med ett bättre utlåtande ikväll. Var tillbaks och köpte två till, så nu ska jag såga av en tjockare bit och testa.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|