hemul
|
|
« Svara #375 skrivet: 2011.01.19 - 16:12:39 » |
|
Är inte maten väldigt olika i olika regioner i Kina också? Har du inte mer matbilder du kan visa oss?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #376 skrivet: 2011.01.23 - 19:28:56 » |
|
Ni kan snacka vidare om Kina-mat men jag tänker vara tråkig och prata om köptips... Vi handlade i City Gross idag. Stureosten kostade 87kr/ kg ,bara EN följde med- men Makrill -3pack kostade helt plötsligt bara 19kr !! Den har ju kostat 30 spänn länge, och ännu mer i mindre butiker. Häromdagen såg jag att en 3-pack kostade bara 26kr även i när-ican. What har hänt med makrillfisket???
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #377 skrivet: 2011.07.04 - 12:51:31 » |
|
Det saknades ju glasburkar här förut. City Gross har bra pris på sådana med patentlock nu. Funderar på att köpa en sån stor själv. De har även en liten billig glassmaskin, säkert liknande den Skogsstjärna köpte på Rusta. Gäller t.o.m. vecka 29.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #378 skrivet: 2011.09.08 - 15:27:46 » |
|
City Gross har jättemycket bra den här veckan. Axplock: fransyska 49:95 revbensspjäll 39:95 sidfläsk 39:95 ungnötlever 24:95 hel anka, fryst 29:95
Står inte var ankan kommer ifrån, men det kan jag snart meddela för här ska bunkras lever och fläsk! Bara det slutar regna nån gång...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #379 skrivet: 2011.09.08 - 18:19:57 » |
|
Die Ente ist deutsch, av "pekingtyp" och kommer med inkråm. Rätt små, kanske 2 1/2 kg. Det blev en. Det är väl värsta GMO-ankan, men vad ska man göra?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #380 skrivet: 2011.09.09 - 18:25:39 » |
|
Såg att Cajsa Warg här i Stockholm sålde anklever från uppfödare som behandlar sina ankor anständigt. Blev faktiskt lite sugen, får se om jag tar en tur in till stan imorgon, jag älskar anklever men vill inte äta från plågade ankor. Kött kan jag tyvärr inte köpa, har precis knökat in ett lamm i frysen och vi måste äta upp av det innan det blir fler köp. Försökte föresten hinta om att vi skulle köpa frysbox men det föll inte i god jord. Jag får nog börja använda upp mitt träningsvilt så det blir mer plats i garagefrysen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #381 skrivet: 2011.09.09 - 19:28:58 » |
|
Det var en dokumentär på TV, för flera år sedan, om en ankuppfödare i Spanien tror jag, som inte tvångsmatade sina gäss. Han gjorde så de trivdes. De var inte inhägnade heller. Hans gåslever var den allra bästa och vissa restauranger köpte bara från honom. Jag fattar inte riktigt dock, jag trodde fettlever var en förutsättning och det får de väl inte om de äter själva?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #382 skrivet: 2011.09.14 - 01:56:49 » |
|
Jo om man ser till att följa deras naturliga livscukel så!.. de får extra tillgång på mat under hösten, då de på naturlig väg äter upp sig inför vintern den levern blir inte alls lika fet som den från tvångsmatade fåglar.. men den är etiskt korrekt och fåglarna slipper lida!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #383 skrivet: 2011.09.15 - 13:36:11 » |
|
För min del får de gärna vara mindre feta och levt väl.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #384 skrivet: 2011.09.15 - 13:39:20 » |
|
Visst, men den här levern jag såg om var ju den allra bästa ur smaksynpunkt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #385 skrivet: 2011.10.10 - 19:31:11 » |
|
Den här veckan är det bingo på City Gross. Hel fläskkarré för 39:90. Den är benfri men det fixar de rara människorna i charken om man ber snällt. Och det ska man göra ofta. Joina aktionsgruppen "Tjata tills vi får benen tillbaka"! Oxbringa för 49:95 Tjocka revbensspjäll för 39:95 Fläsklägg för 24:95 Ungnötslever för 24:95 Jag har ingen karaktär! Jag åkte ut fast besluten att inte köpa något av detta för jag har lite kvar i frysen och de här extrapriserna återkommer ju alltid. Men det fullpriskött jag egentligen skulla ha var för en gångs skull slut. Så vad göra? Åka hem tomhänt efter att jag tagit mig dit? Icke. Fyllde vagnen med oxbringa och en jättestor fläskkarré som de plockade fram åt mig i charken. Nåja, det går åt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #386 skrivet: 2011.10.10 - 20:30:30 » |
|
vilken smak är läskfile? cola? apelsin? hallon?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #387 skrivet: 2011.10.10 - 21:08:53 » |
|
LäskKARRÉ tack så mycket! Tack för att du såg skrivfelet också. Fixat.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #388 skrivet: 2011.10.10 - 21:16:19 » |
|
Fniss! läskfile som läskkarre ..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #389 skrivet: 2011.10.10 - 21:18:32 » |
|
jag har förresten kokt fläskkött i coca cola en gång. Och kycklingklubbor. Finns recept på det. Ärligt talat tyckte jag inte det tillförde så mycket, trots alla lyriska beskrivningar av det...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|