Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 18:51:31 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Portionsstorlekarna och näringsinnehållet i maten  (läst 19515 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2008.02.08 - 11:10:29 »

Där ser du hur lätt det var!  :clapgrin:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #16 skrivet: 2008.02.08 - 14:24:06 »

Japp!  :yay:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #17 skrivet: 2008.02.08 - 14:47:56 »

 :shock: Måste man koka 3 dygn för att få en god buljong ??

Jag kokade någon timme bara... Styrmannen konstaterade att det blev dyra buljongtärningar om man kokade 3 dygn  :confused3:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2008.02.08 - 14:57:17 »

Tror inte man vinner något på det. Som sagt, över natten tycker jag räcker. Är det tunna ben som kyckling behöver man så klart inte koka lika länge som för märgben.

Undrar hur mycket en platta drar på ettan? Det brukar stå att stora plattan drar ungefär 2000 W på full effekt, men det står aldrig hur mycket plattorna drar på låg värme.  :blink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #19 skrivet: 2008.02.08 - 18:55:07 »

Jag har testat att koka ett dygn och 3 dygn och tycker den som kokade 3 blev helt klart godare och mustigare i färgen...  :neutral:

Tänkte också att det inte skulle dra så mkt eftersom plattan stog på ettan. Någon som vet hur mycket el det drar per timme?  :confused3:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #20 skrivet: 2008.02.08 - 19:29:54 »

Styrmannen : "Spontat kan man tänkas att det är en 1/6 ( om högsta siffran är 6)  del av 2000 w = 333 w
Ett dygn skulle bli då  ca. 8 kr , men detta är en gissning inte vetenskap."


Vad kostar ingredienserna och hur många "buljong-kuber"  blir  det ?

Då kan vi  räkna vad denna buljong egentligen skulle kosta.

Saiva, hur späder du ut sedan denna buljong, blir det som de vanliga i kub + ca. 2 dl vatten ?

Loggat
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #21 skrivet: 2008.02.08 - 20:33:20 »

Märgbenen fick jag med gratis när jag köpte kött så det jag har betalat för är sopprötterna, kyckligbenen(köpte en hel kyckling) och klicken smör... Vet inte vad märgben kostar? :neutral:

Jag gjorde inte buljongkuber av allt utan frös in halv-reducerat i "lunchlådor"(4st) också som jag värmer upp och dricker ur kopp. Sen drack jag 2-3 koppar per dag under tiden jag kokade. Men själva kuberna blev 12st och då hade jag reducerat tills buljongen blev seg.

Späda?  :blink: Jag slänger i en kub i grytor/såser och låter den tina däri.  :smile:

ca. 8kr per dygn kan jag faktiskt leva med. :whink:
Loggat
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #22 skrivet: 2008.02.08 - 20:45:47 »

Men varför ens försöka räkna ut hur många kr en av mina buljongtärning kostar?  :confused3: Siffrorna är ju så osäkra på både kostnaden för ingredienserna, hur pass mkt man reducerar och hur mkt energin kostar så det kommer ju egentligen inte gå att få fram en vettig siffra? Eller? Och jag förstår inte varför det spelar sån stor roll?  :confused3:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #23 skrivet: 2008.02.08 - 22:09:53 »

ursäkta  :blink:, jag var bara nyfiken om vad egen buljong av ekologiska varor   skulle kosta ungefär.

Det verkar kosta bra mycket mer än färdiga  buljontärningar, men dessa vill jag inte köpa  och tycker också att koket är förvånansvärd enkelt.
Så det är värd besväret och kosta får det göra då.

Men du behöver naturligtvis inte räkna något om du inte är intresserad. ( om jag inte minns helt fel gav jag något kring 20 kr för ett kg märgben )
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #24 skrivet: 2008.02.09 - 04:51:21 »

Men samla ihop ben och fyll en tiolitersgryta då, så blir det ju billigare.

Citat
Styrmannen : "Spontat kan man tänkas att det är en 1/6 ( om högsta siffran är 6)  del av 2000 w = 333 w
Ett dygn skulle bli då  ca. 8 kr , men detta är en gissning inte vetenskap."

Smart tänkt. Och så kanske ytterligare lite lägre för att man inte behöver använda stora plattan.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544