Det var en bra artikel och människan lyckas verkligen med sitt uppsåt, att förvirra och förleda. Tex, visst är Clostridium botulinum en otäck bakterie, som producerar ett toxin vilket lätt kan ta kål på himla massa människor. Vilket får mig att undra hur det kommer sig att folk inte dog knall och fall förr i tiden, innan man kom på idén att proppa charkuterier med nitrit och andra äckligheter.
Troligtvis efterom de kände till hur viktigt det var med hygien, samt att charkuterierna som tillagades inte var menade att förvaras på butikshyllor i 1+ år eller att åka kors och tvärs över Svea riket och världen för att slaktas/styckas --> blandas/tillverkas/förpackas --> transporteras till centrallager --> skeppas ut till mindre centrallager --> skeppas ut till enskilda butiker. Om livsmedelstillverkarna slutade envisas med att centralisera all tillverkning, skulle behovet av fuskfärgning, tillika "botulinumprevention" upphöra.
Människan nämner faktiskt i artikeln att det som krävs för att hålla C.botulinum stången är obruten kylkedja och tillsatser. Där har hon skrivit lite lurigt, det låter som att båda behövs, men det är inte sant. Det räcker med obruten kylkedja, dvs bra hygien, för att varorna ska hållas ätbara. Fast är man livsmedelstillverkare, vill man inte behöva kassera X antal ton charkuterier om det visar sig att kylkedjan har brustit i något led. Enklare då att pytsa i nitrit och på köpet får man en produkt som kan stå sig i evigheter på butikshyllorna. Äckligt är vad det är.
Jag skulle vilja se hennes jävsdeklaration.