Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 12:35:48 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 4   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: att steka bacon  (läst 42456 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2008.11.30 - 20:27:38 »

Mitt stor beskymmer är beconstekning och att det fullständigt bombanderar fett till höger och vänster  när man steker det.
Vi måste steka i många omgångar och står där närmare en timme när det är dax.
(Jag lade även en portion i ugnen för förstekning och stekte dom sedan snabbt knaprika  på pannan  för att snabba på.)

Jag funderar nu att en stekpanna med lock skulle vara en lösning för det värsta i alla fall.

Senast hällde jag inte ut fettet från pannan i mellan och det var rejält med fett på pannan mot slutet.
Skulle det vara klokt att hälla ut fettet mellan stekningar ?
Loggat
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #1 skrivet: 2008.11.30 - 20:32:43 »

Det finns att köpa stänkskydd på de flesta mataffärer, jag köpte min på Ica Kvantum, använde den med den svindyra pannan.
Nu behövs den inte alls eftersom det inte skvätter när jag steker i gjutjärnsstekpannan. Fråga mig inte varför.  :blink:

Stänkskyddet kostar väl 30-40kr, förhindrar att flottet stänker upp dig i ansiktet, samtidigt som det behåller luftflödet så baconen blir knapriga.

Om du nu har teflonpanna skulle jag rekommendera att du diskar den mellan användningarna. Teflon, hur härdigt det än är, släpper ändå ifrån sig ämnen som är i högsta grad cancerogena. Detta sker ännu lättare när man steker på hög värme och om ytan är det minsta skadad. De de flesta av dessa cancerogena ämnen är fettlösliga så de ansamlas i fettet i pannan och det bästa är nog att slänga ut fettet och lägga i nytt.

Gjutjärnspanna.   :inlove:  :flirting:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2008.11.30 - 20:41:28 »

Nu behövs den inte alls eftersom det inte skvätter när jag steker i gjutjärnsstekpannan. Fråga mig inte varför.  :blink:

Gjutjärnspanna.   :inlove:  :flirting:

Det skvätter inte alls  :w00t:, då MÅSTE jag skaffa en sådan !
Priset blir väl något spännande på andra sidan tusenlappen  :confused3:
Loggat
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #3 skrivet: 2008.11.30 - 20:53:26 »

Jodå, det skvätter fortfarande. Småfräser och småskvätter men sällan mer än ngn cm upp i luften. Värre var det med den svindyra pannan. Då skvätte det på både golv, fönster och för att inte nämna en själv. Det var förenat med livsfara att steka bacon ju. Rätt var det är sa det *PANG* och man fick ett jäkla skvätt av svinhet fett rakt i nyllet. Usch.  :so_mad:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.11.30 - 21:27:42 »

Lägger du lock på blir det nog kokt bacon.  :lol:

Torka av baconskivorna om de är fuktiga. Det hjälper lite.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.11.30 - 22:52:37 »

Med galler på stekpannan funkar det. :thumbsup:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2008.12.01 - 11:58:07 »

Med galler på stekpannan funkar det. :thumbsup:

och sedan locket ovanför gallern , eller ?
Loggat
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #7 skrivet: 2008.12.01 - 17:43:17 »

Gallret är finmaskigt nät. Du ska inte behöva ha lock över det.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2008.12.01 - 21:15:17 »

Hon vill koka allting!  :sosad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2008.12.02 - 18:59:30 »

Hon vill koka allting!  :sosad:


Menar du mig  :eeek: ?

Men jag vill inte ha fettbomber överallt i mitt kök..
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2008.12.03 - 00:32:10 »

Ät efter tallriksmodellen då!  :cheeky:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2008.12.03 - 12:27:55 »

Ät efter tallriksmodellen då!  :cheeky:

Svär inte här  :mad_roll:
Loggat
miar70
Newbie
*

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 23


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2008.12.11 - 11:56:49 »

Ett tips vad gäller baconstekning: klipp baconet i småbitar innan du slänger ner det i stekpannan. Betydligt mycket enklare än att steka långa baconskivor, bara att röra om lite då och då!
Loggat

Hemmamamma med sex barn, födda mellan -91 och -06
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #13 skrivet: 2008.12.11 - 16:22:23 »

Ännu enklare med tärnad bacon! :whink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2008.12.11 - 16:24:23 »

Men vem vill stå och göra tärningar?   :surprised:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3 4   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544