Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.01 - 00:11:25 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: att steka laxfiléer  (läst 28491 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #15 skrivet: 2008.12.01 - 21:28:18 »

Jag med, det blir skonsamast och enklast så  tycker jag.  :swimfish: 
                                                                                             :inlove:

Angående fisken, jag kör dem alltid i ugnen

 _ :swimfish:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2008.12.01 - 21:35:06 »

Men det blir inte samma knapriga stekyta.  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #17 skrivet: 2008.12.01 - 22:18:44 »

Kanske inte, men jag äter hellre (dyr) lax skonsamt tillagad så att man förstör så lite omega-3 som möjligt.

Vill jag ha en knaprig yta hårdsteker jag istället en hamburgare.  :lick:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2008.12.01 - 23:36:16 »

Äsch, den är härsken redan när man köper den i varje fall.  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Levis
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 318


« Svara #19 skrivet: 2008.12.10 - 11:00:03 »

Det har nästan alla nu. Det är nog bara Skeppshults billighetsserie som är gjutna i ett stycke. De pannorna finns förresten ingenstans! Jag är så less på att saker inte går att få tag på längre!  :fork_off:


Ha ha  :badtongue:
Jag har inte ens 2 mil till Skeppshult, och där har gjuteriet fabriksförsäljning!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #20 skrivet: 2008.12.11 - 11:01:22 »

Var ligger Skeppshult  :w00t: ?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2008.12.11 - 15:57:58 »

Där!  :fork_off:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #22 skrivet: 2008.12.12 - 14:48:56 »

Inte omöjligt alls om man ¨åker och hälsar kompisar i Borås ..
Loggat
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #23 skrivet: 2009.01.08 - 09:38:10 »

Bookia - Ska det vara typ Svinto när man ska gnugga stekpannan? :confused3:
Loggat
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #24 skrivet: 2009.01.08 - 23:04:12 »

Bookia - Ska det vara typ Svinto när man ska gnugga stekpannan? :confused3:

ALDRIG ALDRIG ALDRIG ALDRIG!!!!!!  :max-shock:

Svinto innehåller detergent av något slag och gjutjärnspanna ska aldrig komma i kontakt med detergenter (även om jag fuskar och diskar av utsidan ibland, dock ALDRIG insidan).
Ta istället rent stålull eller ännu bättre, stålborste. Ser ut som diskborste men med metallstrån. Sen häll het vatten i pannan, låt stå en stund. Skrubba, skrubba, skrubba. Uppreppa proceduren tills pannan är ren.  :flirting:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #25 skrivet: 2009.01.08 - 23:28:45 »

Då vet jag. Får investera i en borste.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #26 skrivet: 2009.02.25 - 21:10:41 »

Ska man steka in gjutjärnspannan efter rengöringen, så fixas det enkelt med salt och mjölk. Saltet ska täcka stekpannebottnen. Sen på med mjölk som täcker saltet. Koka upp och låt det stå och puttra en stund. Hjälper även ibland om saker och ting har bränt fast och är svåra att få bort.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #27 skrivet: 2010.10.18 - 15:11:01 »

Min gjutjärnspanna blev misshandlat med diskmedeln en gång av sonen.
Därefter fastnade köttfärsen hela tiden :smack_head:

Någon månad sedan körde jag salt och mjölk tricket , tvättade och oljade och hettade.
Men VAD oljade jag med vet jag inte idag, kanske rapsolja eller olivolja.

Nu har jag försökt steka sill och det är bara jobbigt, allt fastnar.

Så jag tror att jag får köra med kokos-stek i flera omgångar.

Måste jag skrubba jättemycket mellan avfettningar, eller räcker det med att bara tvätta med varmt vatten när fettet har svalnat
och börja  fettningen igen efter det?

Bookia, kan du steka lax och sill på din gjutjärnspanna?
jag måste ju steka under många omgångar  för oss alla 5 och den första omgången fungerar oftast hyfsat,
från stekning två börjar det fastna...

jag har aldrig stekt sill i ugnen, får fundera på saken faktiskt.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2010.10.18 - 15:42:53 »

Jag vet inte hur ni beter er för att få så känsliga pannor. Jag misshandlar mina rätt friskt och diskar med diskmedel ibland. Nema problema.  :shake_head:

En dum fråga, har du tillräckligt med smör och inte för hög värme när du steker?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #29 skrivet: 2010.10.18 - 19:13:28 »

Jag brukar diska ur min panna enbart med varmt vatten och diskbrste. Det brukar fungera utmärkt. Är det något som verkligen har satt sig, häller jag antingen på kokande vatten, eller låter pannan stå på plattan med kokande vatten ett tag.
Mellan stekningar när det fastnar, brukar jag hälla i mer fett, riva runt lite med stekspaden för att få bort det värsta, och sedan torka ur med hushållspapper.
När det kommer till fisk, idalinda; Du har väl någon form av panering på fiskarna? Och medelvärme? Då brukar det bli bra.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544