Om någon hittar vem som har hittat på receptet , hojta gärna
. Jag tar absolut inte äran av denna ultimata uppfinningen !
Först behöver man göra en " mjölblandning" ( måttena är före malningen):
1 dl mandel
2 dl nötter ( med hasselnötter blir det "fullkornsbröd" med naturella cashewnötter blir det närmast " havrebröd" eller " vitbröd")
1/2 dl solrosfrön
3/4 linfrön
( jag har gjort detta även med bara mandel och cashewnötter , bara man har lite över 4 dl nötter/frön blir det säker bra)
Allt krossas till mjöl.
Olika degstorlekar:
Om man vill göra snabb-bröd i micron :
1 ägg
ca. 1 del " mjölblandning" - 20g
30 g smält smör
1/3 tsk bakpulver
Kör i 1 minut i micron och vänd 1 minut till = färdigt.
Man kan även steka den på stekpannan lika fort.
Jag gör alltid en storbak:
5 ägg
hela "mjölblandningen"
150g smält smör
1 2/3 tsk bakpulver
och häller allt i ungspannan och kör 10-15 minuter i 200 grader.
Skär i rutor och använder direkt eller fryser.
Förra veckan gjorde vi
pizzabotten av detta:
Vi gjorde storbak och hade botten ca. 5 minuter i ungen först , tog ut och lade dit fyllningen och tillbaks i ungen så att osten fick fin färg ( kanske 10-15 min )
Detta ska göras om !