Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.18 - 17:51:41 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Ren i kål  (läst 3182 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« skrivet: 2008.10.19 - 18:59:44 »

Skär ren (eller lamm förstås!) i stora chunky bitar och lägg i gryta.
Slå på vatten så det täcker.
Koka upp
Skumma av
Lägg i kryddor
Jag hade:
vitpepparkorn,
kryddpepparkorn,
lite torkade örter: timjan, rosmarin och oregano,
en liten klick Dijonsenap
Buljong/fond (hemkokt eller en med ok innehåll, om ni hittar)
Salt

Låt koka en halvtimme eller så.

Skär vitkål i stora ojämna bitar och lägg ner i grytan.
Fyll upp med vatten om så behövs.
(det ska vara så det precis täcker, men om man vill slå två flugor i en smäll har man i lite mer och får en supergod buljong över)

Låt koka tills köttet är klart och kålen mjuk
Smaka av med salt och ös ner massor med färsk dill.

Jag serverade den med fet yoghurt till.

 :sheep:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544