Jag är övertygad om att jag vill äta och erbjuda till min familj ekologiskt mat :
Vi har lyckats nästintill 100% med grönsaker
bär försöker jag spåra så bra som möjligt, egna är ekologiska , men största delen handlar vi ändå.
Kött är kanske till hälften ekologiskt
Fisk vildfångad
nötter och frön har jag hittills köpt vanliga.
Nu på hösten när man ser vilka priser vanliga grönsaker har , några fjuttiga kr/ kg och ekovaror kostar typ 30 kr / kg är man ju väldigt frestad att handla de billiga och frysa in mm.
Under hösten kommer vi att klara långt med egna grönsaker, men de kommer inte räcka hela vintern.
Vet någon vilka grönsaker är mer besprutade än andra ?
Det som jag vet är att paprikan är jättebesprutad.
Om jag tänker min egen odling så vet jag att morötter hotas av morotsflygor och att chili och paprika drabbas av löss väldigt lätt.
Jag har klarat mig bra med morötter och palsternackor likaså med kryddor och sallad.Men jag anar att de får en och annan dusch i storodlingarna
Kålväxter behöver kålnät annars äter larverna upp dom , om man inte anväder nät måste gifterna med i bilden.
Kålrabbin och grönkålen klarar sig bra utan nät, min gissning är att även den "icke ekologiska" sådana kan vara hyfsad ok . Men de är mer sällsynta i butiker annars.
Vad vet ni om grönsakernas besprutningar/ gödning.