Kom igen nästa måndag...
om programmet:
Kockarna motarbetades rejält av mattanterna, de fattade inte alls det här att laga mat från råvaror, deras uppgift var att bara värma upp mat som central-köket hade lagat, och ibland hade inte ens central-köket lagat maten själv.
Tex. hamburgare lagades inte ens i central-köket , det kom från industrin ...
Kocken drev lite med personal ,när hon undrade om korvstroganoffen.
Det lagades ju av central-kök personalen, men kocken undrade om de började med att stoppa korv ...
Hon var helt inne på eko-mat och kunde inte ens smaka själv på tillsatssåser och konstgjorda citron på burk.
Bert syslade med att pressa ansvariga.
Testade skolmatens innehåll på någon lab och kom fram till att lunchen innehöll 0,5 enheter D-vitamin när dagsbehovet är 7,5 enheter ...
Järn fanns det också flera gånger mer i kattmat än skolmaten.
När han sedan snackade med någon kunnig på LIVSMEDELSVERKET tyckte hon att man ska ge barn lättmjölk eller mellanmjölk som är berikad av D-vitamin.
Bert fortsatte med att kolla med någon om berikad D-vitamin och denna kunnige verkada vara kunnig och sade att den görs oftast av något
genmanipulerad sörja och att den inte alls motsvade det naturliga D-vitaminet.
Han snackade igen om detta med LMV-tanten och hon försäkrade Bert att den konstlade D-vitaminet var lika bra än som den naturliga.
Det gick Bert inte med på
, men tanten hade inte heller någon kunskap om den sammansättningen och tillverkningen ...
Ska man skicka en matsäck med sina barn till skolan eller