Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.25 - 02:57:54 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Grovt vassleproteinbröd  (läst 4048 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.08.14 - 19:35:23 »

Här kommer ett bröd som inte är så äggigt.
Bli inte förvånade över att solrosfröna blir lila, för det blir dom av bikarbonaten  . Men det är inget farligt 


100g linfrö,
50g fibrex,
30g solrosfrö,
100g fiber husk,
25g sesamfrö,
10g salt,
125g Bake Pro,
15g bikarbonat.
Blanda detta ordentligt och tillsätt sedan:
280g crème fraiche,
2 ägg (ca 110-120g),
100g smör (smält o. avsvalnat),
2,5dl vatten.
Känns smeten för stabbig tillsätt mer vatten.
Lägg i en 2liters bakplåtpappersklädd form.
Grädda i 175º ca 90 minuter.
Stäng av ugnen och ta ur limpan ur formen och låt den kallna i ugnen på ett galler.

Skär den i ca ½cm tjocka skivor, ju tunnare desto bättre :tongue:


15g P, 23g F, 2g Kh, 283Kcal/100g


Jag gör oftast dubbel sats och fryser in, då slipper man baka så ofta :lol1:
Loggat

Vira
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544