Ett helt vanligt recept, men jag tänkte att en del yngre medlemmar kanske inte vet att det är så lätt.
1 kg Västeråsgurkor
5-10 svartvinbärsblad
1 liten bit pepparrot
några dillkronor
Lag:
1 l vatten
4 msk salt
1-2 tsk socker
2 1/2 msk ättiksprit
Se till att köpa fasta och oskadade kurkor. Borsta dem noga i kallt vatten. En ren diskborste duger. Skär bort blomfästet och eventuella skadade delar, men skär så lite som möjligt i dem. Picka gurkorna ett par gånger med en gaffel. Förpassa dem till glasburkar. Varva gurkorna med dill och det andra.
Rör ihop lagen kall och låt den stå tills den klarnar. Häll den över gurkorna så det täcker. Förvaras i kyskåp. Gurkorna är klara efter så där en vecka och håller sig några månader.
Man behöver inte ha alla "tillbehören". Får man inte tag på krondill så kan man ta djupfryst dill och lite dillfrö. Man tar det man har och som man gillar helt enkelt.