Idag gjorde jag nåt jag har tänkt göra länge - jag åt stuvada makaroner med stekt fläsk, stekt falukorv och hemgjord ketchup. Jäsingen så gott det var.
Men nu var det inte mina utsvävningar det skulle handla om.
Jag bestämde att jag kunda äta 40 g makroner, det blir knappt 30 g kh. Så jag vägde upp detta. Det visade sig vara precis en halv dl. Kokta och stuvade såg de ut som en kanske aning snål portion på tallriken, men inte extremt så. Jag tror att jag förr skulle ha ätit kanske 1 1/2 gång så mycket, maximalt dubbelt så mycket, men då hade jag tyckt att jag svullade.
På paketet står 2 dl makaroner per portion! Det blir ju en hel balja! Det är rätt många år sedan jag kokade makaroner. Innan LCHF körde jag GI och fullkorn, så det blev fullkornsspagetti då. Så nu undrar om de där portionerna har växt? 2 dl låter rent bissart mycket.