Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.22 - 00:53:44 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: ekologiskt odlad... men transporten då?  (läst 10710 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« skrivet: 2008.07.12 - 14:18:02 »

Jag stötte på en bra diskussion och skulle vilja veta vad ni tycker:

Någon bekant påstod nämligen att han hade hört/läst att även om grönsakerna är ekologiskt odlade så är det ändå tillåtet att bespruta dem med kemikalier så att de kan klara av den långa transporten med båt t.ex.

Jag anser ju att det verkar helt korkad men blev osäker för det brukar ju bara stå: ekologiskt odlad så de ljuger ju inte även om de besprutar med kemi för transporten.

Någon som vet mer om det?
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.07.12 - 15:11:10 »

Å nej! Det kunde man ju fatta att det skulle vara nåt lurt med det också.  :smack_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.07.13 - 13:00:17 »

 :shake_head:

vet inte, men huvva så ledsen jag blir  :cry:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #3 skrivet: 2008.07.13 - 13:30:45 »

Man är väl ganska enfaldig som tror att ekologisk ska vara så naturligt som möjligt! :sad: Det är ju ofattbart att man kan göra så! Om det är ekologiskt så ska det väl finnas garanti på att det är utan några gifter tycker man.:smack:
Loggat
Levis
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 318


« Svara #4 skrivet: 2008.07.16 - 11:39:18 »

Ordklyverier, som vanligt.

Det skulle inte förvåna mej det minsta om en vara får kallas ekologisk för att den är ekologiskt odlad, även om den är besprutad senare. Har ingen aning om ifall det stämmer eller ej, men som sagt vad, det förvånar mej inte. :smack:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.07.16 - 18:24:07 »

Vem kan man fråga om sådant? Är det SLV igen som bestämmer? KRAV är ju KRAV, men det finns ju sådant som bara märks "ekologiskt odlat" också.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
anki
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 270


Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.07.17 - 08:49:30 »

I långa loppet tror jag närodlat är bättre miljömässigt!
Anki
Loggat
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #7 skrivet: 2008.09.20 - 09:17:29 »

Jag gjorde misstaget att följa systembolagets idéer om ekologiskt...
Vilket misstag...Druvorna var kanske ekologiskt odlade men i övrigt var vinet ett rent gift med sulfider tillsatta.
Att det sedan transporterats så lång väg gör ju inte saken bättre.
Nej faan, i år blir det rönnbärsvin igen! Det är jävligt gott och får en Tokayer-liknande smak.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2008.09.20 - 09:27:19 »

Kul. Jag jäste vin på allt utom gamla sockor förr, men testade av nån anledning aldrig rönnbär. Däremot gjorde jag rönnbärslikör som också är supergott. Tänkte faktiskt göra det i år även om det innebär socker, för det verkar vara ett riktigt rönnbärsår. Jag ska testa med lite socker + stevia.  :shy:

Du får gärna lägga in recept på rönnbärsvin om du har ett bra.  :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #9 skrivet: 2008.09.20 - 11:25:33 »

Att göra vi är rätt så enkelt.
Det finns vissa grundregler dock...
1. Ha ALLTID rena verktyg!
2. Räkna ut hur mycket socker du behöver tillföra för din smak.
3. Rör om i mäsken med jämna mellanrum.
4. Tappa upp och njut ;-)


Självklart finns det mer saker att tänka på...
Mer finns att läsa på http://www.bryggforum.nu/viewforum.php?f=18
Det finns mycket annan bra info där men vi kan väl hålla oss till vin...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2008.09.20 - 12:30:55 »

Men har du inga mängder? Hur mycket bär ska man ta till en 25-liters damejeanne? :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #11 skrivet: 2008.09.20 - 13:57:22 »

Det var just det jag ville undvika...
Jag måste gräva djupt i mina arkiv...
Faaan va lätt det varit om detta låg på nätet istället ;-)
När jag hittar mina vin-recept och erfarenheter därikring kommer jag absolut lägga det på nätet...det verkar finnas behov av dessa kunskaper.
Loggat
anki
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 270


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2008.09.21 - 09:10:14 »

För att återgå till frågan i tråden.......  :whink:
Såg detta på SVT24s nyhetstablå:

"Ekomat kan vara dåligt för miljön
 Publicerad 21 september 2008 - 07:43
 
Ekologisk odling ger väsentligt mindre skördar och ökar växthuseffekten. Det hävdar två professorer vid Lantbruksuniversitetet som är starkt kritiska till regeringens beslut att främja det ekologiska jordbruket.

En ekologisk skörd motsvarar mindre än 60 procent av en konventionell skörd. Därmed binder ekologisk odlingar inte lika mycket kol.

Vid ekologiska odlingsmetoder frigörs även mer kolföreningar till atmosfären vilket spär på växthuseffekten, säger professorerna till Dagens Nyheter."

Så det verkar inte vara bara transporterna.....
Anki
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2008.09.21 - 10:08:55 »

Det var ju också ett sätt att resonera. Med samma logik skulle man ju kunna påstå att det är bra om vi människor är så tjocka som möjligt, för då binder ju våra kroppar mer kol. För att inte tala om att vi inte kan röra oss så mycket och är mindre aktiva på det hela taget, alltså förbrukar vi mindre syre, äter mindre, förbrukar generellt mindre resurser och orsaker mindre koldioxidutsläpp. Jag har nu bevisat att fetma är miljövänligt och klimatsmart. Jag anar doften av ett nobelpris! :cool_big:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2008.09.22 - 23:00:37 »

Till slut spelar det inte någon roll för oss vad vi äter, det är bäl bäst att vi lägger oss ner och sparkar oss trötta, slutar äta och till slut... :pippi: :pippi: :pippi: :byecry:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544