Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 20:46:54 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fisljummen smörsås  (läst 7539 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2008.05.26 - 21:11:59 »

Ni märker säkert likheterna med det här. Men det här är en sås, inte majo. :lol:

äggula
ghee
salt
kajenn, vitpeppar, handmalen svartpeppar eller en kombination därav

Har inga mängder, men storleksordningen 1/2 max 3/4 dl ghee per stor äggula, inte för mycket, ska bli äggigt och fluffigt. Citron efter smak, men rätt mycket tycker jag. Gör som till majo. Värm gheen lite så den blir helt flytande och låt den svalna om den blivit väl varm. Slå upp gulan lite innan blandningen ska ske så den värms upp (minskar risken att det skär sig om temperaturskillnaderna inte är för stora) Gör sedan som till majo, d.v.s. vispa ihop gulan med en del av citronsaften och salt och peppar. Tillsätt sedan gheen sakta och försiktigt under vispning. Fortsätt blanda i citron och ghee omväxlande tills det smakar som ni vill.

Detta blir inte som majo i konsistensen, utan tunnare, en tjock sås. Det är ju äggigare också. Supergott att blanda i rätt mycket färska örtkryddor, t.ex. persilja, dill eller gräslök beroende på vad man ska ha det till. Eller varför inte dragon och ett par droppar löksaft så får man en snabb bearnaiseersättning som är nog så god. Variationsmöjligheterna är oändliga och det går superfort att göra. Inte som när man ska vispa ner decilitervis med olja till majo.
   :throw_flowers:

Obs! Går inte att förvara i kylen, så man får göra så mycket som går åt.

Har man inte ghee, så kan man säkert smälta smör och försöka skilja av det värsta skrogget.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« Svara #1 skrivet: 2008.05.26 - 21:57:28 »

Mmm, låter jättegott :lick:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.05.26 - 22:38:43 »

Ja, det är det. Har funderat lite sedan jag skrev det. Undrar om det inte skulle bli ännu godare med smält smör. Ska prova nästa gång. Har inte tänkt på det eftersom ghee redan är färdigtsmält liksom så har jag tagit det.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2008.07.15 - 22:17:39 »

Kolla nederst på sidan.  :lamo:

GoogleTagged: fisljummen
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544