Glassbomb av Jannikaglass (vi kör nästan sockerfritt just nu av flera skäl. Därav sötningsmedlet, hoppas kunna byta det mot ngt bättre så småningom... )
2 grundsatser Jannikaglass omgjort pga sockerbortfallet:
4 ägg
6dl grädde
sötning (1 tsk vaniljsocker och en halv deciliter canderel)
Vispa äggvitor till hårt skum
Vispa grädden
Vispa sötningen med äggulorna
Blanda ihop - nu har du "grundsmeten"
Dela i 3 bunkar
Smaksätt bunke 1 med kakao i önskad mängd (vi gillar rejäl chokladsmak)
Smaksätt bunke 2 med mixade bär (vi hade hälften björnbär hälften hallon igår - mumz!)
Bunke 3 lämnas naturell vanilj
In i frysen med bunkarna!
---------------------vääääntaaaaaa--------------------------------------------
Ta fram en stor bunke som rymmer hela mängden glass. Och glassbunkarna. När glassen går att "arbeta":
Klä insidan av bunken med vaniljglassen.
Lägg ett lager hackad 70% choklad...
Nu bärglassen
Lägg ett lager hackad 70% choklad...
Fyll resten av "hålet" med chokladglassen. Se till att botten blir så slät som möjligt. In i frysen...
Vid servering:
Koka upp grädde och en smörklick, stäng av värmen, bryt ner en kaka 70% choklad, vispa tills chokladen smält.
Doppa bunken i ljummet vatten och vänd upp glassen på fat.
Ringla såsen över...
Garnera om ni har gäster