Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.27 - 09:08:49 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Glassbomb på hemmagjord glass  (läst 24911 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« skrivet: 2008.05.18 - 13:04:43 »

Glassbomb av Jannikaglass

(vi kör nästan sockerfritt just nu av flera skäl. Därav sötningsmedlet, hoppas kunna byta det mot ngt bättre så småningom...  )

2 grundsatser Jannikaglass omgjort pga sockerbortfallet:

4 ägg
6dl grädde
sötning (1 tsk vaniljsocker och en halv deciliter canderel)

Vispa äggvitor till hårt skum
Vispa grädden
Vispa sötningen med äggulorna

Blanda ihop - nu har du "grundsmeten"

Dela i 3 bunkar

Smaksätt bunke 1 med kakao i önskad mängd (vi gillar rejäl chokladsmak)
Smaksätt bunke 2 med mixade bär (vi hade hälften björnbär hälften hallon igår - mumz!)
Bunke 3 lämnas naturell vanilj

In i frysen med bunkarna!

---------------------vääääntaaaaaa--------------------------------------------

Ta fram en stor bunke som rymmer hela mängden glass. Och glassbunkarna. När glassen går att "arbeta":

Klä insidan av bunken med vaniljglassen.
Lägg ett lager hackad 70% choklad...
Nu bärglassen
Lägg ett lager hackad 70% choklad...
Fyll resten av "hålet" med chokladglassen. Se till att botten blir så slät som möjligt. In i frysen...

Vid servering:

Koka upp grädde och en smörklick, stäng av värmen, bryt ner en kaka 70% choklad, vispa tills chokladen smält.
Doppa bunken i ljummet vatten och vänd upp glassen på fat.
Ringla såsen över...

Garnera om ni har gäster 

 :jumplol:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.05.18 - 13:37:02 »

Måste tillägga att denna underbara bomb inte triggade mitt sug   :yay: så underbart att kunna fika tillsammans med barnen en lördagskväll!

 :rollbaby: :bfeeding: :rollbaby:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2008.05.18 - 19:44:32 »

Går det att göra helt utan att man måste komma ihåg att röra blandlingen ibland under tiden ?

Hujaa, vad gott det låter, när jag får mer tid till testning  måste jag bara pröva detta.
Vi har länge pratat om eget glas men har inte kommit till skott, men det vore bra att kunna när värmen slår på på riktigt  :lol1:
Loggat
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #3 skrivet: 2008.05.18 - 20:09:59 »

Brukar göra vanlig gräddglass när vi ska ha nåt extra. :smile: Men en glassbomb smäller högre! :thumbsup: Extra + att man nöjer sej med en portion! :clapping:
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.05.18 - 21:56:15 »

Jag är för lat för att springa och röra om  :whistle:

Glassen blir kompaktare, men vad gör det..? 

 :cool:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.05.18 - 21:57:23 »

Brukar göra vanlig gräddglass när vi ska ha nåt extra. :smile: Men en glassbomb smäller högre! :thumbsup: Extra + att man nöjer sej med en portion! :clapping:

och ingen bakisfeeling idag, och inget xtraätande heller!

 :rotfl:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.05.18 - 21:58:52 »

Wow låter härligt  :lick: :clapping:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2008.05.18 - 22:12:17 »

det är det Mia. Fölr mig är detta det största dilemmat, att få till helgmys som funkar för alla i min stora härliga familj och ändå inte triggar mitt sug.

Jag är så glad idag!  :yay:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2008.05.29 - 10:00:58 »

Om vi har tillverkat glass ..... jag för inget annat än tjatar på ica-personalen att köpa in mer ekologisk grädde !
Men köper litervis vanlig grädde bara för att tillverka glass, glass, glass ...

Jag använder ekologisk socker  och det behövs inte mycket för att det skulle bli söt ( måste pröva mig fram , men 1/2 dl per portion verkar fungera med stevia och vaniljsocker och sedan lite äkta vanilj )

När jag delade portionen ovan i två delar och hällde i en dl kakao, blev det lite för maffigt, så mindre mängd kakao räcker gott och väl.

Barnen trodde inte sina ögon och smaklökarna sade att detta är riktigt glass. " hur är det möjligt att du kan göra riktigt glass ? "

Det var en mindre sensation  :lmao:

Jag bifågar även en länk där finns ungefär samma recept + lite sötade nötter inblandade ....

http://recept.nu/1.14945/gi_viktkoll/efterratter_godis/agg_mejeri/hemlagad_gi_glass

Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2008.05.29 - 11:15:27 »

Det är samma här, mina barn älskar hemmagjord glass. Den köpta är inte alls intressant längre  :yay: När mamman får bukt med suget kan vi också återgå till liten mängd socker och vanilj (istället för sötningsmedlet). Tjohooo!

Jag tackar Jannika som gav mig originalreceptet varje gång  :inlove:

 :flowers:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2008.05.29 - 22:53:57 »

Enligt mig hamnar literpriset någonstans mellan 15-20 kr .  För en full-ekologisk gräddglass. Det är väl bra pris ! ?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2008.05.31 - 21:24:23 »

Hmm tog lite fel på gräddpriset, men ändå hamnar man säkert under 30 kr / liter ... gissar på 25 kr .

I råd och rön var det just test om olika grädd / mjölk / annat glasser och krav-grädd glass kostade  över 40 kr  /liter.
Den var ifs. inte den dyraste alls, den dyraste glassen i den jämförelsen vad väl vid 70 kr / liter ( om jag minns rätt var det någon mövenpic -glass)
De billigaste eldorado vaniljor kostade bara 5 kr  /liter men deras första ingrediens var varken grädde eller mjölk  :puke1:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2008.10.10 - 03:48:32 »

Jag vill ha LC-strutar! Kom på hur man gör det!  :w00t:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2008.10.10 - 16:45:12 »

Men det är väl busenkelt när man heter Hemul !

Man gör hemul-bröd , skruvar den till en strut och fäster ihop med en klädnypa och "glömmer" ovanför kylen för en vecka.
volá , den har torkat till en strut.

Jag började fundera kring detta när jag hittade en torkad Hemul-bröd-bit i hyllan.
Mina tankar gick då åt taco-chips-hållet. dvs. krydda brödet med chili och vitlök och grädda och torka dom  :lick:

Tonåringarna i huset började då tycka att det var lite långsökt, att man först kokar ost, sedan gräddar bröd och slutligen torkar dom till chips  :blink: :cool:
Men tro mig att jag testar någon gång .

Men jag tycker att du får testa strutarna  :flirting:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2008.10.10 - 18:40:24 »

Jag har faktiskt en annan ide åt det hållet. Åtgerkommer när jag provat.

Däremot kom jag att tänka på en slags kex jag brukade göra i början, men  var sjutton är receptet på dem? Ska leta på gamla forumet. :goggle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544