hemul
|
|
« skrivet: 2016.06.15 - 21:22:44 » |
|
Hade för mig att jag skrivit om det här förut, men jag hittar det inte, så jag kanske bara tänkte skriva.
Ivf, jag har vid ett flertal tillfällen köpt skivad fläskkarré med ben, karrékotletter eller vad man vill kalla det, som varit fucking oätbara. För det första ser det inte ut som karré, det är inte så melerat med fett som karré brukar vata, men det upptäcker man ju inte förrän hemma. Det är torrt och tråkigt, trådigt och jävligt, ungefär som de fettfria fläskkotletterna.
Skivorna är slarvigt maskinskurna, det ser man, men det stör mig i sig inte så mycket. Men när skivorna väl är stekta och man skär i dem ser man tydlig att i en del av skivan går fibrerna åt fel håll, d.v.s. i samma rikting som skivan är skuren. Tacka fan för att det blir segt. Jag begriper inte ens hur fibrerna kan gå i olika riktningar i samma köttskiva, men det gör de. Det måste ha tagit med en bit som inte hör till karrén, om ens något gör det.
Jag har frysen full. Först köpte jag på Hemköp, de var de värsta. Några veckor senare köpte jag på Willys. Var tveksam, men de skivor som syntes såg fina ut och det var de också, men det var såna här torra skivor i också. Nu senast på City Gross. Tror jag, ska jag lägga till. Det kan ha blivit viss förvirring vid märkningen av fyspåsarna. Den skivan jag stekte färsk var bra. Har råkat ut för det tidigare också senaste året eller så, men nu var det flera storköp på raken med en stor mängd oätligt kött i frysen som resultat. Köttet från de värsta skivorna, de från Hemköp, blev t.o.m. hårt, torrt och vidrigt som pytt, det brukar annars vara räddningen.
Har ni råkat ut för detta? Vad ska man göra? Jag älskar fläskkarré, men sånt här kött vill jag inte äta. Jag skrev faktiskt till Axfood och frågade, men fick inte ens ett blaha-svar.
|