Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 18:03:50 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Siktkaka  (läst 28224 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2015.02.21 - 13:36:10 »

Har moddat lite och ökat på satsen så det blir två stora runda kakor. Det var ett misstag att jag inte tog ett extra helt ägg, men det blev bättre än förut så... Jag tog nog i med tiden i ugnen också. Sådär 40 minuter räcker. Då håller det sig saftigt minst en vecka. Sen är det slut.  :tongue:

55 g fibrex
270 g fil
2 stora ägg (165 g)
135 g äggvita
5 msk pofiber
40 g rismjöl
1 smk bakpulver
salt, anis, fänkål
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2017.02.02 - 16:13:28 »

Har gjort det här brödet rätt mycket och ändrat lite på innehållet, så jag tänkte jag skulle uppdatera. Nu blir det två stora kakor, ungeför 23 cm i diameter. Gör i silkonformar. Har man inte det får man nog smöra och bröa rejält.

  • 150 g äggvita
  • 3 stora frukostägg
  • 290 g fil
  • 65 g fibrex
  • 5 msk pofiber
  • 40 g majsmöl eller annat "riktigt" mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • brödkryddor

150 g äggvita är på en höft vitan från 4 stora ägg. Jag par vita i frysen i lagom portioner när jag använder bara gulan till annat.

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2017.03.18 - 18:58:51 »

Det här brödet funkar jättebra till varma mackor/pizza. Om man inte har något emot grovt bröd till sånt och det har inte jag. Det suger nämligen inte åt sig av det blöta om man har t.ex. nån stuvning eller tomat på. Blir torr-segt efter en tur i ugnen, precis som man vill ha det. Just sayin'.  :look_down:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544