Ja, ett eller två. Eller tio.
Kolla nötbröd också. De är utbytbara, nötterna. Det finns ett gammalt från Kwasniewski som är urgott, med lite mjöl i dock. Går säkert bra med rismjöl om du fortfarande utesluter vete. Jag gör det aldrig, för ett par skivor med smör är liksom hela dagsbehovet kalorier för mig. Men väldigt gott och mättande är det.
Igår åt jag något jättegott. Var på grossen för att bunkra billig färs och då fick jag se färsk torskrom i fiskdisken! 129:-/kg, men jag kunde inte låta bli att köpa ett halvkilo. Mindes inte riktigt hur man lagar till det, men jag stekte försiktigt i små bitar, slog på grädde och öste i dill. Åt med pressad potatis och citron. Jäsingen så gott det var!
Så begrundade jag ett tag hur annorlunda allt blivit. Det som nästan var gratis och vanligt förr är dyrt och sällsynt nu och tvärtom. Lax är vardagsmat (om man äter den norska...) och torskrom är lyx. God lyx. :taste: