Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.29 - 03:59:34 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 25   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: dages rätt !  (läst 180444 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #300 skrivet: 2010.06.07 - 22:35:46 »

Kanske lagt in om pestokyckling innan, men ifall jag inte har gjort det lägger jag in den nu  :lol:
Skitenkelt. Stek kycklingfiléer, bre på pesto och strö över riven parmesan, skjuts in i ugnen tills osten fått fin färg! Vi har heta grönsaker och ris till, fast jag tar ine så mycket ris då nuförtiden  :smile:

Vi har också lergryta och gjutjärnsgryta, dock diskade älsklingen lergrytan med diskmedel så har inte vågat använda den trots att jag har rengjort den efter det  :blink: Vet inte va ni snacka om visserligen för har inte läst alla inlägg, men vi har en av varje och det var väl det viktiga?!  :lol:, och nu ska jag toksova så nattinatt pussgurkor  :inlove:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #301 skrivet: 2010.06.08 - 00:19:40 »

Corny , vi köper naturbetes kött direkt från bonden, färdigstyckad och vaccumpackad.
Så det blir en halv ungkalv  varje gång.
Så så länge vi köper kött därifrån  får vi alla slags bitar och får lära oss att tilllaga dessa på bästa sätt.

och ou-jaa, vi har en sådan lergryta också och en gjutjärnsgryta , men inte att jag får köttet att smaka något.
Eftermarinad är absolut den bästa metoden hittills för större  köttbitar.
Såser gör jag inte så ofta nyförtiden när näsan rinner för grädden.
Någon bea-sås ibland... skärpning där, men det blir nog mer sånt till hösten.
Har du gjutjärnsgryta, så säger jag Porterstek! Får du inte smak på köttet om du gör det, är det fel på grytan! Porterstek är så gott att man aldrig glömmer smaken!

Vad gäller lergryta, har jag en kompis som lägger köttet i marinad ett dygn innan. Sedan lägger han ner det i lergrytan och låter puttra i många timmar.  Har aldrig fått den äran att smaka, men vet att han är duktig på mat, och att han tycker att det är gott!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #302 skrivet: 2010.06.08 - 00:23:28 »

Kanske lagt in om pestokyckling innan, men ifall jag inte har gjort det lägger jag in den nu  :lol:
Skitenkelt. Stek kycklingfiléer, bre på pesto och strö över riven parmesan, skjuts in i ugnen tills osten fått fin färg! Vi har heta grönsaker och ris till, fast jag tar ine så mycket ris då nuförtiden  :smile:

Vi har också lergryta och gjutjärnsgryta, dock diskade älsklingen lergrytan med diskmedel så har inte vågat använda den trots att jag har rengjort den efter det  :blink: Vet inte va ni snacka om visserligen för har inte läst alla inlägg, men vi har en av varje och det var väl det viktiga?!  :lol:, och nu ska jag toksova så nattinatt pussgurkor  :inlove:
Hrrm! Det finns en recepttråd, och där vill jag ha ditt kycklingrecept. För det har en tendens att försvinna annars! Det låter nämligen urgott!

Kan ni inte bara lägga lergrytan i vatten extremt länge och sen bränna ur den? Tror nämligen inte att saker och ting tar smak av diskmedlet, utan att det torkar ut själva grytan.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #303 skrivet: 2010.06.08 - 09:14:15 »

porterstek skulle jag kunna ge en chans till ...
grejen med långa marinader är just framförhållningen. Köttet är ju fryst så det tar ett dygn att tina upp den.
Sedan skulle det ta 10-20 timmar i marinaden och ytterligare några timmar i ugnen.

Att planera 3 dygn innan en måltid kan ibland vara lite komplicerad  :flirting:
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #304 skrivet: 2010.06.08 - 09:30:55 »

Ta upp köttet på kvällen och lägg det fryst i marinaden över natten eller ända till em nästa dag.  Nästa dag tilllagar du det
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #305 skrivet: 2010.06.08 - 16:51:29 »

Wallenbergare har jag ätit. Med lingon, gröna ärtor och skirat smör.  :inlove:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #306 skrivet: 2010.06.08 - 19:20:26 »

Ta upp köttet på kvällen och lägg det fryst i marinaden över natten eller ända till em nästa dag.  Nästa dag tilllagar du det

Smart Lisbeth ! Så ska jag göra nästa gång  :clapgrin:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #307 skrivet: 2010.06.08 - 20:15:22 »

Marinerar ni porterstek?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #308 skrivet: 2010.06.08 - 20:31:11 »

Kan man vä'l göra om man vill eller......
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #309 skrivet: 2010.06.08 - 20:41:12 »

Klart man kan, men gör ni det och blir det i så fall bättre? :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #310 skrivet: 2010.08.18 - 08:58:21 »

Jag har just ätit middag. Jo, den var tidig idag. Den bestod av LUTFISK!  :lol:

Jag hittade ett paket i frysen och jag behöver plats så... Varför finns det bara till jul? Det är ju jätte-jättegott. Även i augusti. :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #311 skrivet: 2011.04.16 - 21:49:19 »

Rostbiff, sky-gräddesås, broccoli-blomkål-gratäng, sallad av färska spenat från trädgården med paprika och gräslök
efterrätt en hubbardmaräng med vinbär.

Skulle man kunna marinera rostbiffen på något sätt också dagen innan? Hur i så fall?
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #312 skrivet: 2011.04.16 - 22:11:43 »

Vinmarinerad rostbiff tycker jag är kanongott. Åtminstone kall sådan, har aldrig ätit den varm. Fast jag har inte en aning om hur man gör, för just det har vi bara köpt färdigt.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #313 skrivet: 2011.04.16 - 22:19:29 »

titta, bara man vet vad man ska leta hittar man direkt, " vinmarinerad rostbiff"  :lol:

http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/vinmarinerad-rostbiff-med-bönor/

kan man istället för "BOngs köttbuljong" använda " idalindas köttbuljong"  :flirting:

Nästa gång det är dax för rostbiff, så ska den vinmarineras :nod-yes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #314 skrivet: 2011.04.17 - 06:33:50 »

Köp sherry och portvin då när du ändå är där.  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 25   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544