Corny , vi köper naturbetes kött direkt från bonden, färdigstyckad och vaccumpackad.
Så det blir en halv ungkalv varje gång.
Så så länge vi köper kött därifrån får vi alla slags bitar och får lära oss att tilllaga dessa på bästa sätt.
och ou-jaa, vi har en sådan lergryta också och en gjutjärnsgryta , men inte att jag får köttet att smaka något.
Eftermarinad är absolut den bästa metoden hittills för större köttbitar.
Såser gör jag inte så ofta nyförtiden när näsan rinner för grädden.
Någon bea-sås ibland... skärpning där, men det blir nog mer sånt till hösten.
Har du gjutjärnsgryta, så säger jag Porterstek! Får du inte smak på köttet om du gör det, är det fel på grytan! Porterstek är så gott att man aldrig glömmer smaken!
Vad gäller lergryta, har jag en kompis som lägger köttet i marinad ett dygn innan. Sedan lägger han ner det i lergrytan och låter puttra i många timmar. Har aldrig fått den äran att smaka, men vet att han är duktig på mat, och att han tycker att det är gott!