Vi käkade idag:
köttfärsbiffar lindade i bacon
långstekta broccolibuketter och mangold och massa vitlök
gräddsås med lammbuljong, färsk basilika och färsk gräslök
mjuk gräddglass med chokladsås
Nästintill helt vegetarisk, närodlat och promilleminimalt med tillsatser!
Den enda tillsatsen som jag kan komma på nu är klumpförebyggande medel i saltet
och troligt är också att det finns något extra i baconet trotts att den var ekologisk.
Det som var icke-eko idag var mjölken i glassen (sonen blev väl lurad av den GRÖNA texten i den vanliga röda mjölpaketen)
och en gul-lök i färsen ( det fanns inte eko-lökar i den butiken
)
Och jag tror att hela " kalaset" kostade 160-180 kr , räknade inte så noga , för 5 personer ( här kan man räkna som vuxen portioner, för vi har 2,5 tonårskillar i stugan). si så där 35 kr / person då.
Om man resonerar vidare , jag har ätit tidigare idag bara en burk makrill med några skivor ost till, som kostar ungefär en tia.
Då har jag fixat dagen för under 50 kr.
Så mitt " så gott som möjligt" ekomat kostar 1500 kr /person / månad
Till kvällen har jag gjort en stor sats oops och köpt mörk choklad om någon nu skulle känna sig hungrig innan läggdax , just nu är jag i alla fall proppmätt.