Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.10.21 - 15:39:38 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fusk i fiskdisken  (läst 488 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« skrivet: 2021.03.19 - 03:14:15 »

40% av firrarna säljs under falsk flagg - world wide.
https://www.theguardian.com/environment/2021/mar/15/revealed-seafood-happening-on-a-vast-global-scale
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1716



« Svara #1 skrivet: 2021.03.27 - 16:46:22 »

Ja fisk är verkligen problematiskt ur många synpunkter. Jag såg Fiskkampen för några år sedan med Hugh Ferner-Whitingstall tog upp det här med fiskkvoter som fiskarna har. Problemet är att när man fiskar med nät får man ju upp en massa olika fisk och det är ju inte alltid de överlever för att man slänger tillbaka dem. Och så länge den döda fisken slängs i vattnet innan båten går i land så räknas inte de felaktiga fiskarna. Så de slängde tillbaka helt fina ätbara fiskar för att de inte fanns på deras kvot just den dagen och de i så fall skulle få böter eller eventuellt mindre kvot tills nästa gång. Hål i huvudet!
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2021.04.05 - 12:10:31 »

Ja, det är jättedumt. Jättedumt är också att butikerna inte tar sitt ansvar och fortsätter sälja bra fisk, även om de inte är storsäljare. T.ex. Willys hade jättefin fryst makrill (Garant) och två sorters fryst sill (Garant och Västkusfilé). Hållbara fiskar båda två, om jag fattat rätt. Vips var de borta, fiskdisken krympt till hälften och fylld till 90% med norsk snusklax i olika former och resten tork och pangasius.

Det är som en komplott. Norrmännen vill sälja skitlaxen. Det vill tydligen butikerna också. Receptsprutorna hakar på och publicerar bara recept på lax, möjligtvis torsk ibland. TV-kockarna är inte bättre de. Bättre om de lärde folks laga makrill och sill.

Vet numera bara två butiker i stan som säljer makrill (en ICA och Stora Coop). ICAn (men inte Coop) säljer även sill, men den är inte bra. Taskigt rensade, trasiga filéer med mycket ben kvar. Lite märkligt för märket är Lysekils, samma som på makrillen och den är helt OK, även om inte lika fin som Garants var. Garants sill var också super, stor och fin. Väl värd att den var något dyrare.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.056 sekunder med 23 databasfrågor.