Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2022.08.14 - 00:37:02 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Menssmärtor  (läst 4749 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ary
Gäst
« skrivet: 2014.08.15 - 22:32:40 »

I samma period som jag började springa eller egentligen mensen innan (var tredje månad var det inte så farligt.) har jag slutat få svåra smärtor. Jag kan ha lite kramp men inte så jag konstant får ta värktabletter i 2-3 dagar.
Vad kan detta bero på. Löpningen dvs den ökade cirkluationen, eller en "lchf biverkning" som råkade infalla samtidigt som jag började springa? Övergångåldern? Fattar ingenting, men är absolut inte missnöjd.  :hm-hm:

Någon som har teorier?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2014.08.16 - 01:02:18 »

Nej, men jag kan berätta hur konstigt det har varit för mig. Jag fick mens tidigt, tror jag gick i femman, möjligen sexan. Jo, det var tidigt på den tiden. Första åren kände jag ingenting. Sen som en blixt från klar himmel började jag må jättedåligt i samma ögonblick som mensen kom, inte innan. Det var oftast så jag märkte att jag fått den. Det gjorde inte så ont, men jag kände mig helt väck. Svag, svettig, darrig fick ta taxi från skolan ibland för jag klarade inte att gå. Jättekonstig psykiskt också. Idag skulle jag säga att det var någon slags ångesttillstånd. Det var som om tiden kröp och jag ville krypa ur skinnet. Höll på en dag, slutade alltid med att jag kräktes och efter det somnade jag och när jag vaknade var jag bra. När jag var 25 hade jag i vanlig ordning sjukskrivit mig och bäddat ned mig med kräkhinken bredvid sängen inställd på ännu en helvetesdag. Och ingenting hände och har inte hänt sen dess. PMS har jag aldrig haft, det enda jag kunde känna innan var en konstig smak i munnen samma dag och ibland en slags spänning i magen när det kom igång. Så jag har inte haft mensvärk heller efter 25.

Så ja, det kan ändra sig snabbt utan påtaglig anledning.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2014.08.16 - 09:12:27 »

Motion kan förbättra olika hormoner också. Kan hjälpa vid pcos tex.
Loggat
Ary
Gäst
« Svara #3 skrivet: 2014.08.16 - 13:06:34 »

Huh ja det var ju riktigt skumt. Bra att det gick åt rätt håll då.

Jag har haft pms i många år, riktigt illa, grälade med ex mannen, sade upp mig från jobbet fast där var det faktiskt en riktig sopa till chef (erbjöds jobbet tillbaka men sade att jag inte ville jobba för en så dålig chef.)
Smärtorna kunde som regel kontrolleras med maxdos ipren och panodil, men om man tog tabletterna tidigt på kvällen kunde jag vakna av kramp och ha fruktansvärt ont i timmar. Oftast blir jag duktigt trött innan och ofta förkyld eller snuvig. Av någon anledning stannar magen alltid några dagar innan mens vilket brukade sluta med extra kramp i tarmarna vilket oftast gjorde att jag kräktes. Har nu börjat laxera dagarna innan så man ska slippa det och det har funkat.
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2014.08.16 - 13:16:22 »

Kommer inte ihåg din ålder men klimakteriändringar kan ju komma "närsomhelst" egentligen. Hormonerna ändras så ofta att man blir galen ibland. Min mens har varit allt möjligt, så där konstig som Hemulen berättar har jag haft 2 -3 ggr,  tur nog inte mer en hel konstig känsla var det. Alltid behövt smärtstillande en period också. Sen jag började med hormonspiral gick det jättebra för mig, fick ingen mens och inga kännigar osv men sista 2-3 åren har det börjat komma tillbaka igen och det med råge. Men nu är det "normalt", hoppar över ibland tror jag. Jag vet dock att jag är i klimakteriet och vet också att då ändras mycket hormonalmässigt. Tror säkert att motion gör att hormonbalansen ändras igen. så fortsätt att springa på löpbandet du :)
LoggatAry
Gäst
« Svara #5 skrivet: 2014.08.16 - 13:40:43 »

46 men inga tecken på klimakterie. Hört att lchf kan försena klimakteriet, vet inte om det ska ses som fördel eller nackdel....
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2014.08.16 - 14:01:21 »

Medicinskt antagligen en fördel. Personligen tyckte jag att det var skitjobbigt att få tillbaka mensen efter att ha sluppit den i rätt många år. Fast det är ju inte säkert att min försvann p.g.a. klimakteriet, kan ju ha haft med vikten att göra också. Kom dock tillbaka, även om mycket sporadiskt, innan jag gick ner i vikt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2014.08.16 - 14:32:13 »

inga tecken på klimakterie??? ändringen i mensen ÄR ju det! :)
LoggatAry
Gäst
« Svara #8 skrivet: 2014.08.16 - 16:33:45 »

Ja isf är detta första tecknet.  :rolleyes: Trodde den skulle bli oregelbunden först.... hetvallningar etc. Humöret kan man inte räkna med, jag har alltid varit lite hetlevrad till och från.
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2014.08.16 - 23:04:06 »

 :lmao: det kan vara så många olika saker... hetvallningar har jag sällan kanske ibland på natten men det hade jag förr om sommaren också ibland :) kramp i benen kan också vara ett tecken. Men för mig var främsta tecknet.... domningar i mina händer från handleden. När jag var ung och ville ha barn slutade jag med P-piller och fick carpal syndromet. Fick operera båda handleder, och  en kusin till min dåvarande studerade till läkare då och berättade att CTS kan orsakas av hormonförändringar. Nu fick jag när jag var runt 41 besvär med handlederna igen och kollade upp det hos en ... neurolog tror jag det var och hon sa det jag misstänkte, hormonerna håll på att ändras igen, början på klimakteriet. Men det är inte ofta det är så påtagligt när det börjat den där &/%!! klimakteriet.  Inte förrän några år efteråt märkte jag det på mensen och andra saker.  (fast mensen var ju knepig med hormonspiralen...) Humöret är inget bra tecken hos mig heller....
LoggatSidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544