Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.22 - 18:51:36 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Blåbär  (läst 19501 gånger)
0 Medlemmar och 6 gäster tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2014.08.14 - 23:20:39 »

Hjälp! Jag kan inte äta mina torkade blåbär. Detta är INTE LCHF! :max-shock:

fett: 4.30 g; protein: 3.62g  kolhydrat: 46.38 g
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2014.08.15 - 05:39:35 »

Är inte kelda med längre hållbarhet, typ värmebehandlad?

Nä, det där kan du ju inte äta. Skicka till mig. :-)
Loggat
Ary
Gäst
« Svara #17 skrivet: 2014.08.15 - 11:21:14 »

Ja spätt med mjölk tror jag. Det kanske räcker med homogeniseringen..?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2014.08.15 - 11:56:29 »

Men det är ju mjölken som inte står i innenhållsförteckningen. Karragenan står.

Nädu ursprungliv. Jag tror det finns mycket bättre där du bor. :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #19 skrivet: 2014.08.15 - 12:00:03 »

Där jag tittade på innehåll på keldas kaffegrädde stod bara grädde och inget mer.....ingen kerragenan eller mjölk... Har de pyttsat i vatten kanske...?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2014.08.15 - 12:06:04 »

Då var det nog kaffegrädden, för den skiljer sig som sagt från de andra. Fattar inte hur det funkar, för även vanlig grädde som har strax under 40 % innehåller ju stabiliseringsmedel.

Vatten borde ju i så fall vara en ingrediens. Kan det vara så att de tar riktig grädde och bara tar bort fettet istället för att späda? Måste gå åt himla mycket i så fall. Kanske går det att ta av vasslen innan allt fett är borta när de gör smör? Du skulle man ju ärligt kunna säga att enda ingrediensen är grädde.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2014.08.15 - 12:10:46 »

Är inte kelda med längre hållbarhet, typ värmebehandlad?

Bingo! Så är det. Står inte ett ord om värmebehandling. Däremot står det hållbarhet 70 dagar. Även att den är tillverkad i Danmark.
http://www.arla.se/vara-produkter/produkt/?productid=5760466878470
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #22 skrivet: 2014.08.15 - 12:13:46 »

Vet inte. Enda sättet att säkert veta vad som är i ens mat verkar vara om man köper en egen ko och odlar maten till den själv. Inte helt enkelt för mig som bor i lägenhet.  :rolleyes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2014.08.15 - 12:33:11 »

Vi borde ha cow shares som de har i Amerikat!

Åter till blåbären. Det fanns inga i skogen jag var till i förrgår. Men igår fick jag plocka en massa röda vinbär hos en bekant. Jag valde att torka ett kilo för att se hur det blir. Tror det kan bli gott. Köpte förr en slags torkade röda bär på en invandrarbutik. De kallade dem berberis och de såg ut så också, men de är ju giftiga, så... Hur som var de valdigt sura och jättegoda att gå och mumsa på när man var torr i munnen. Tror röda vinbär kan bli åt det hållet. Om inte annat måste man ju kunna strö lite torkade i typ fruktsallad för att få lite sting.

Hur som så testade jag med kalluftsfläkten övern natten. Hade bara på lägsta fart, för jag var rädd att de skulle torka fast i ollorna när jag inte kunde vara där och röra om. De hade inte skrumpnat i morse, men var märkbart torrare. Hade börjat sockra ihop sig eller hur man ska säga. Satt fast lite och fastnade ihop i klumpar. Nu ska jag ta tid på hur lång tid det tar i apparaten. Är ju inte helt jämförbart med blåbär för vinbär känns mycket saftigare.

Har jag nu jättetur kan jag åka tillbaks till blåbärsstället i morgon. Beror på om en annan grej blir inställd eller inte, men jag tror den blir det.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #24 skrivet: 2014.08.15 - 12:42:14 »

Cowshare, bra idé, jag är med. Vi kan har kon hos dig eller hur!?  :biggrin1:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2014.08.15 - 12:54:06 »

Det normala är nog att ha den hos en bonde. På landet.  :rolleyes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #26 skrivet: 2014.08.15 - 13:32:49 »

Jamen ska det inte vara så närproducerat  som möjligt nu för tiden?  :whistle: :biggrin1:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2014.08.15 - 14:00:57 »

En lokal bonde. Fast jag har läst att amerikanerna åker långa vägar ibland för att hämta sin mjölk.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #28 skrivet: 2014.08.16 - 14:30:39 »

Har jag sagt att det är tråkigt när någon slår sönder alla ens argument.  :so_mad:  :lmao: Du hade nog funkat bra som debattör i usa.  :whink:

Blev det några blåbär förresten?  :dribble:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2014.08.16 - 21:31:37 »

Ja, idag har jag plockat. Kom precis hem. Det kom ett sjujäkla skyfall, helt genomsur. Nästan kul. Det var hur fint väder som helst, vacker kväll. Sen bara några minuter hemifrån träffade jag på några grannar som jag stannade och pratade med. Som en blixt från klar himmel (ha-ha!) började det vräka ner, jättestora droppar och blixtra och dundra också. Jag blev ju genomblöt innan jag korsat gatan, så jag kunde lika bra ta ett par turfzoner som jag tänkt. När jag kom hem var det mörkt i deras fönster, så jag antar att de sökt skydd någonstans, för de borde ha hunnit hem först. Sist jag såg dem sprang de i riktning hemåt. :lol1:

Testade att torka röda vinbär igår. Det blev inte bra. Gott, men de sockrade ihop i klumpar och några blev brända! Fattar inte hur det kunde hända, hade på 45 °. Gott som sagt, men för kladdagt och jockigt. Synd. Kanske om man torkar bara några i taget och punkterar dem, men vem orkar göra så?

Nu ska jag i varje fall förtorka blåbär med kalluftsfläkten över natten få se hur det går.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544