Det är bara kakaobönor. Det finns helt råa, men de brukar vara jästa och lätt rostade. Sedan krossas de. Det är jättegott, smakar inte så bittert som man kan tro och knaprar bättre än nötter. Man kan säkert använda det på massor med sätt, kan t.ex. tänka mig att det blir himla gott och crunchy i bakverk, både matbröd och annat, men jag strör det bara ovanpå typ fruktsallad eller bär med grädde.
När jag googlade nu visade det sig att det har blivit poppis i müssli bland de trendiga. Är säkert hett i SOFO, kanske man kan ta lite i surdegen också.
Det är ganska drygt. Bukarna jag köpt hittills är bara på 150 g och jag tror jag gjort av med 4 och då är det rätt många år sedan jag började. Men så har jag också glömt bort det i långa perioder.
Förresten, detta vore perfekt för idalinda som har sitt knaperbehov! Det går att knapra som det är också.