Jo, samma, vi skrev samtidigt.
Fasteglukos blir oftast inte direkt bättre av LC-kost, men kan bli bättre på sikt med viktnedgång/ minskad inflammation etc. Glukos efter måltid påverkas direkt (döh), men det har inte så stor betydelse för hälsan.
in the one trial comparing a low-carbohydrate with a very-low-fat diet, there was no difference in fasting glucose or insulin values between the 2 groups. In the last trial, fasting glucose values were lowered more efficiently in individuals on the low-carbohydrate diet than on the low-fat diet after 6 months (−10.8 ± 23.4 mg/dL [−0.6 ± 1.3 mmol/L] vs −1.8 ± 21.6 mg/dL [–0.1 ± 1.2 mmol/L]; P = .02), but this effect was no longer detectable after 12 months.
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=409791Det verkar inte som om LC skulle försämra fasteglukos, men det kanske inte räcker för att förbättra i allmänhet. Och jag tror att förbättringen av detta handlar om att man verkligen blir friskare, till skillnad från att man hanterar symptomen till en del.