hemul
|
|
« Svara #135 skrivet: 2014.04.17 - 10:54:32 » |
|
Tycker det han skriver om skinn, brosk och senor var speciellt intressant. Det har jag inte hört förut. Jag äter gärna sånt, men misstänker att det inte för detta syfte om man kokat det först.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Subcalva
|
|
« Svara #136 skrivet: 2014.04.17 - 11:37:41 » |
|
Jo jag har faktiskt hör det förr - från Ray Peat fast inte just det med skinnet. Men en av Ray Peats käpphästar är att vi äter för mycket muskelprotein och att senor och brosk innehåller andra typer av protein som vi behöver. Jag har skrivit det många gånger förut - LCHF har förstått det där med kvalitén på fettet men är totalt blinda för kvalitén på protein och kolhydrater.
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #137 skrivet: 2014.04.17 - 11:54:52 » |
|
Ja, DET är ju gammalt, men i det här sammanhanget med tarmbakterierna, menar jag. Nämner han det också? Kokt svål t.ex. och brosk som man lätt kan tugga sönder tror jag stryker med redan i magsäcken.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Subcalva
|
|
« Svara #138 skrivet: 2014.04.17 - 13:45:20 » |
|
Förstår inte frågan
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
|
fetsmart
|
|
« Svara #140 skrivet: 2014.04.17 - 16:49:16 » |
|
Resistent stärkelse är ju jävligt 2013...
|
|
|
Loggat
|
neoLITE STFU & MYFA – Post cenam non stare sed mille passus meare
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #141 skrivet: 2014.04.17 - 16:51:24 » |
|
Anna Anka Rulez! Förstår inte frågan Jag menade att det finns mer näring i slamsor inte är något nytt. Men att de skulle utgöra föda för tarmbakterierna är ju det. Men jag undrar om de inte måste ätas råa eller väldigt lätt tillagade då. En kokt fläsksvål känns inte på minsta sätt svårsmält, den är ju väldigt mjuk. Som kontrast trodde jag jag hade fått mask för ett en tid sedan. När jag utfört mina behov kända jag att något hängde där... Jag fick dra ut det, som ett långt snöre. Fick ju panik. Men det såg varken ut som bandmask eller spolmask. Det enda långsmala jag ätit var surkål och det var det inte. Till slut spolade jag ner masken och ångrade mig grymt. Dagen därpå skulle jag ringa min vårdcentral när jag kom på vad det var precis i tid för att slippa skämma ut mig. Jag hade köpt parmaskinka i bit. Med svålen kvar. Den var som läder, torkad som den var. Men jag satt ju förstås och tuggade på de där svålstrimlorna ändå och glupsk som jag är råkade jag väl svälja en hel...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Subcalva
|
|
« Svara #142 skrivet: 2014.04.17 - 20:40:56 » |
|
Intressant inlägg om Hadzafolkets tarmflora Many of the bacteria are species that the researchers had never seen before. And even familiar microbes were present in unusual levels in the Hadza belly. “The Hadza not only lack the ‘healthy bacteria,’ and they don’t suffer from the diseases we suffer from, but they also have high levels of bacteria that are associated with disease,” Crittenden said.
In westerners, Bifidumbacterium is a microbe that many nutrition scientists thought was essential to good gut health, but it is almost completely absent in the foragers. Likewise, high counts of the bacteria Treponema have been linked to maladies like Crohn’s disease and irritable bowel syndrome. Neither of these diseases exist among the Hadza, but their guts contain abundant Treponema. http://www.wired.com/2014/04/hadza-hunter-gatherer-gut-microbiome/
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
fetsmart
|
|
« Svara #143 skrivet: 2014.04.17 - 21:29:03 » |
|
Nästa grej blir väl att man ska äta en näve blomjord om da'n...
|
|
|
Loggat
|
neoLITE STFU & MYFA – Post cenam non stare sed mille passus meare
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #144 skrivet: 2014.04.17 - 21:36:53 » |
|
nästa? gör inte alla det redan?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
ursprungsliv
|
|
« Svara #145 skrivet: 2014.04.17 - 21:38:47 » |
|
Ja, superintressant. De hade en hel del Prevotella, som spannmålsätaren Michael Pollan. Också lite kopplat till sjukdomar! Vi fattar inte mycket om tarmfloran ännu...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #146 skrivet: 2014.04.17 - 22:33:45 » |
|
Kanske bäst att låta bli att mixtra med den då.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #147 skrivet: 2014.04.17 - 23:35:49 » |
|
Hittade den här PDFen. Enligt den har banan rätt mycket RS. Tyvärr är det inte angivet per 100 g utan per normal "serving". En skalad mediumbanan ska då innehålla 4.7 g RS jämfört med 3.2 g i en tvåtumspotatis (suck!). Hur mycket per dag anser förståsigpåarna att man bör få i sig för att underhålla sin rektala flora? Jag menar inte terapeutiska doser nu, utan mer på sikt?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #148 skrivet: 2014.04.18 - 05:51:15 » |
|
Men bananerna ska vara gröna. Bläh! inte för att jag vill ha dom övermogna men för grönt blir det så "torrt" i munnen.
Har druckit ett glas med potatismjölvatten nu. Inte riktigt gott men inte så hemskt heller :) klarar oftast inte av att dricka medicin men det här var inte så farligt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Subcalva
|
|
« Svara #149 skrivet: 2014.04.18 - 08:32:11 » |
|
Hur mycket per dag anser förståsigpåarna att man bör få i sig för att underhålla sin rektala flora? Jag menar inte terapeutiska doser nu, utan mer på sikt?
Jag tror inte jag har sett nån specifik siffra men det beror ju också på hur du äter i övrigt. Äter man en strikt LCHF-kost så innebär det att de goda bakterierna alltid har det lite kämpigt. Äter man mycket rotfrukter, syrade grönsaker, bönor och annat med högt fiberinnehåll så blir det väl bättre förutsättningar i tarmen utan att behöva äta potatismjöl.
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
|