Jag är mycket konfunderad. Det är inte första gången jag äter fläsklägg direkt, men det saknas i min privata lilla databas. Fattar ingenting, jag. Vad värre är, SLV har bara fläsklägg utan svål och putsad, d.v.s. utan fett - rena bantningsmaten ju! Nån som hittat värden för fläsklägg med det götta kvar någonstans?
Min mat (SLVs databas?):
"Fläsklägg gris u svål kokt"
Per 100Gram
Energi kcal: 204,00 Energi kJ: 853,00
Proteiner: 31,90 Fiber: 0,00
Kolhydrater: 0,00 Vatten: 56,80
Alkohol: 0,00
Fetter:
Fett: 8,40 Kolesterol: 97,00
E-mättade: 3,50 Mättade: 3,60
F-mättade: 0,90
Vitaminer:
A: 15,00 B1: 1,00
B2: 0,30 B3: 14,20
B6: 0,40 B9: 3,00
B12: 0,60 C: 0,00
D: 0,90 E: 0,70
Mineraler:
Fosfor: 260,00 Järn: 2,20
Kalcium: 13,00 Kalium: 604,00
Magnesium: 44,00 Natrium: 661,00
Selen: 16,20 Zink: 3,60
Sen får du väl "bonka på" med lämplig mängd ister för att täcka in svålen - äter du den?