Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.27 - 17:43:10 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Gärdesgårdars inverkan på fettinlagringen  (läst 17752 gånger)
0 Medlemmar och 11 gäster tittar på detta ämne.
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2013.07.30 - 07:38:43 »

El dorado? Eller ar det snarare El docarne? :flirting:
Loggat



Ary
Gäst
« Svara #16 skrivet: 2013.07.30 - 09:00:52 »

Hehe kan någon länka till rätt sida please?  :lol:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2013.07.30 - 11:04:02 »

http://www.kostdoktorn.se/skillnaden-mellan-industrikott-och-grasbetat-kott
Loggat



Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2013.07.30 - 11:14:30 »

tycker hans niva borjar bli ANNU mer som aftonbladet. Suck!
Loggat



Ary
Gäst
« Svara #19 skrivet: 2013.07.30 - 13:39:29 »

Tack Mynlen.  :smile:

Jag håller med om att han har blivit lite kontroversiell. Men är inte poängen han försöker göra att med mycket snabba kolhydrater göder man sig och blir större andel fett precis som en gödkalv eller gödkyckling? Det stämmer ju i mitt fall iaf även om det var en del fett inblandat i kosten också.
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2013.07.30 - 20:54:47 »

jo, absolut men detta är mer som tja.. leta mygg eller hur det heter. Tycker vissa saker är så skvallrande långssökt. Och med köttet, jag trodde att man med LCHF just åt FETASTE delen av djuret helst ist för finputsade delarna. Men jag har nog fått allt om bakfoten och gäller det att äta biff varje dag.  :flirting:
Loggat



Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2013.07.30 - 20:55:30 »

nu kom jag på benämingen till honom. Han blir GNÄLLIG!!!
Loggat



Ary
Gäst
« Svara #22 skrivet: 2013.07.30 - 22:03:50 »

Du menar "Sila mygg och svälja kameler."?  :flirting:

Ja men han säger inte att man inte ska äta fett väl? Han säger väl att vi blir lika fettiga inuti som idustrigödda djur väl, att äta massa spannmål är dåligt? Eller har jag läst fel? Får läsa igen....
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2013.07.31 - 06:25:57 »

säkert säger han något sånt men jag menar, liksom Hemulen om jag fattat henne rätt (man vet aldrig  :lick:) är att den bilden han lade ut inte säger NÅGONTING om det.

skillanden mellan höger och vänster är att det är styckad på olika sätt, andra köttdelar. Man SER inte det ena är industrikött och det andra gräsbetes.
Loggat



berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #24 skrivet: 2013.07.31 - 08:19:42 »

Men nog tycker jag att köttet till vänster ser fetare ut än det till höger.
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2013.07.31 - 08:48:22 »

jo for att det ar andra styckningsdelar och mindre putsat. Inte for att det ar industrikott...
Loggat



berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #26 skrivet: 2013.07.31 - 09:46:47 »

Nej, man kan ju inte se om det är industri-eller naturbeteskött, bara att det ser fetare ut. Visst är det mer putsat det till höger men kotletterna till vänster ser ju ut att ha mera insprängt fett iaf. Men det trodde jag var det bästa med ordentligt marmorerat kött. :)
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2013.07.31 - 10:05:35 »

Det är fortfarande inte samma delar. En oxfile har nästan inget insprängt fett och en entreôte massor o.s.v. Sen kan man ju tänka sig att det dyra köttet (det gräsbetade) är noggrannare putsat än den billigare fulköttet. You get what you pay for - tyvärr i det här fallet.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #28 skrivet: 2013.07.31 - 10:58:42 »

Nä, det är klart att just oxfilè inte har insprängt fett men det är ju mört ändå. Men entrecôte behöver ju insprängt fett för att bli bra. Men det kanske inte fanns med det på bilden. Det hade ju varit bäst om man kunnat jämföra samma styckningsdetaljer.

Om man tar griskött så klagade min gammelmorbror på att fläskkotletterna var så magra så det inte gick att få bra resultat när man stekte dem. Förr när han var ung så var de mycket fetare. Men grisarna fick nog mera blandat foder förr. En kompis föräldrar som hade alltid ett par grisar på sin lilla bondgård (Det var på 60-talet). De fick bl.a. matrester från en restaurang plus lite spannmål. Men tyvärr funkar det inte med restaurangavfall till grisar numera. Synd!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2013.07.31 - 11:07:26 »

Det är ju just det. Bilden visar olika styckdetaljer och antagligen olika mycket putsade. Den säger ingenting.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544