Hela, eller för all del halva, tomater tror jag jag har tipsat om förut. De går så klart inte att skiva och ha på mackan, men för matlagning funkar de finemang.
Ny upptäckt är att citroner också går att frysa, men kanske bäst i halvor eller kvartar då. Köpte en massa ekologiska citroner på extrapris, bara 10:-/halvkilot, för jag vill göra
limoncello. Hade tänkt dricka en massa lemonad och frysa skalen vartefter tills alla var slut och eventuellt frysa citronjuice också, men så började jag fundera på om man inte skulle kunna göra tvärtom. När jag googlade visade det sig att andra redan provat och det går bra. Provade den första frysta halvan till fisken idag. Den såg nästan normal ut, inte alls smackig, och då hade jag ju ändå fryst den med det gula bortskalat. Smakade precis som vanligt, enda skillnade var att köttet lätt lossnade och följde med när jag kramade ur den, men det var bara gott. Jättebra, nu är det bara att bunkra när det är extrapris så man står sig till nästa gång.